Legea ”Fără penali în funcții publice” a fost promulgată încă din 2019, iar Cîțu poate intra sub incidența acesteia. De asemenea, conform legii 90/2001, nicio persoană care a suferit o condamnare penală nu poate avea funcții în guvern.

Analistul Cozmin Gușă, membru al PSD, îi solicită lui Marcel Ciolacu să acționeze deîndată. Adică, să sesizeze ANI privind incompatibilitatea lui Florin Cîțu.

“Oportunitatea de a deveni Alexandru Macedon și a tăia nodul gordian apare astfel pentru Marcel Ciolacu, liderul opoziției, care poate ieși astfel din rușinea colaboraționismului fără beneficii politice, de care îl acuză cam toți pesediștii batjocoriți de actuala putere care le-au tăiat în mod cinic resursele centrale de finanțare. Ciolacu poate decide sesizarea ANI,” reprezintă recomandarea lui Cozmin Gușă.

“Desigur, dacă Ciolacu n-are resurse să acționeze și arată că este total castrat, probabil că va crește nivelul de atac la Cîțu căruia i se va reaminti de celălalt dosar activ, mult mai grav, de infracțiuni financiare de tip transatlantic, de care au cunoștință americanii, ce-au devenit brusc doritori de a furniza detalii infamante despre absolventul-penal cocoțat în vârful puterii românești, de fapt un biet Gogoman pus de protectorii săi să-și bată joc de economia și stabilitatea României”, mai spune Cozmin Gușă.

 

Articolul precedentUrma care scapă turma!
Articolul următorLudovic Orban ar putea cere PSD să susțină PNDL 3