În urma dezvăluirilor RECORDER despre omul de legătură dintre vechea administrație a Bucureștiului și Patriarhia Română, pentru finanțarea lăcașelor de cult, consilierul PSD din Consiliul General al Municipiului București Lazăr Neacșu a demisionat din funcție și din partid, a anunțat PSD București.

Lazăr Neacșu apare în ancheta Recorder drept ”agent de influenţă al Bisericii, care trage sfori pentru obţinerea de fonduri din fondurile locale.”

Recorder a dezvăluit o rețea întreagă de influență administrativă, având un reporter infiltrate în interiorul BOR. Patriarhul, în limbajul colocvial, este numit “Marele Alb”.

Potrivit jurnaliştilor de la Recorder, înainte de a intra în politică Lazăr Neacşu, aflat la al doilea mandat de consilier în CGMB, a avut afaceri în construcţii, el fiind indicat de sursele jurnaliştilor drept ”agent de influenţă al Bisericii, care trage sfori pentru obţinerea de bani din fondurile locale.

”În 2016 nu am avut ce face, şi l-am intrebat pe Marele Alb: “Preafericirea Voastră, vreau să ma duc si eu consliier general, la ce partid sa ma duc?”. “Du-te la PSD că va câştiga toată ţara,” a mărturisit sursei ascunse. “El m-a sfătuit. Şi asa a fost, n-a câştigat PSD în toată ţara? Da. Normal, că-i securist. Normal, că-i securist. E de-al lor, nu? E cel mai informat om, ca şi Papa”, afirmă Lazăr Neacsu în reportajul Recorder.

 

Articolul precedentAdrian Năstase: Blocajul politic i se datorează lui Klaus Iohannis
Articolul următorLa cât va ajunge EURO în 2022?