În ultimul timp, evenimentele politice vin mănușă pentru PSD, dar social-democrații sunt precauți. Și bine fac! S-a văzut cel mai bine in scandalul alegerilor de la sectorul 1. Reprezentanții PSD au fost moderați în declarații, au așteptat verdictul Justiției și nu s-au grăbit să speculeze momentul. Știu mai bine decât oricine că într-o Românie în care politica s-a făcut cu zăngănit de cătușe, cel mai puternic impact îl au vorbele a lor tăi decât ale adversarilor politici. Iar PNL și USR+, prinse în cursa alegerilor interne, nu se zgârcesc cu comentariile la adresa penalilor celorlați. Dan Barna versus Mihai Chirică este un meci plin de adrenalină și emoție publică față de o conferință de presă ținută de profesorul Alexandru Rafila. Doar că atunci când ai nevoie de salvare mergi la doctor și nu la circ. Aici este România, bolnavă, dar fugită din spital, pe terasă la soare!
Prinși într-o cursă nebună “pune masca, scoate masca”, reprezentanții Puterii se măsoară în figuri de stil și ore de maximă audiență. În vreme ce responsabilii europeni ii primesc la discuții pe guvernanți și stabilesc cu Marcel Ciolacu. Dacă ar citi  și numai Facebook ul președintelui PSD, premierul, Florin Cîțu, ar înțelege mai bine ce se întâmplă în lume. Se și vede diferența de acces la informație:  Marcel Ciolacu se preocupă de robotică și venitul minim pe economie, în vreme ce Florin Cîțu ar face o  băută cu băieții, în Vama Veche să mai uite de griji. Chiar și președintele, Klaus Iohannis, vrea să închidă situația școlară și a renunțat la dirigenție pentru un mic și-o bere. Meniu nemțesc, dar mai mult social democrat!
Între transformarea în colonie și tolba lui Moș Crăciun, România trebuie să se includă în planul de afaceri pe termen lung al Uniunii Europene. Dacă mâine la dumneavoastră ar veni cineva cu 10.000 de euro să vă propună să întrați într-o afacere nu vrea probabil  să vă facă nici sclav, nici nu v-ar da managemtul firmei. Dar ați putea deveni oricare dintre variante. Ar fi treaba dumneavoastră ca activitatea să se facă curat și ați fi condiționat să montați panouri solare în loc să extrageți cărbune dacă firma produce energie verde. Vă puteți face un plan pe termen lung să aduceți acea plus valoare care să vă facă acționar în firmă la un moment dat sau puteți să vă gândiți doar la comisionul băncii prin care s-ar face plățile. Din păcate pentru noi, Guvernul Cîțu se plasează în a doua variantă. Iar domnii Cîțu și Ghinea negociază “afaceri”  și nu reforme, adică împărțirea beneficiilor și nu activități care să cimenteze parteneriate pe termen lung. Cum ar spune domnul Rareș Bogdan, acum PNL+ USR au câștigat alegerile, PSD să negocieze când va fi din nou la guvernare. E o regula valabilă pentru comisionari, nu pentru oameni politici veritabili. Mai ales când te îndatorezi pentru 30 de ani și partenerii europeni gândesc activitatea economică cel puțin pe un orizont de timp similar.  Europenii sunt primii interesați să nu discute cu comisionarii.

Sursa: Realitatea Din PSD