PSD va întra în alegeri cu o conducere cosfiintita de un congres, iar președintele interimar este ferm hotărât sa rămână la conducerea social democratilor. Invitat la emisiunea România 9, de la postul public de televiziune, Marcel Ciolacu a anunțat ca pregătește organizarea Congresului PSD cât mai rapid posibil, imediat după încetarea stării de alertă (18 iunie nn). Candidatura pe moțiuni și votul pe un program politic și o echipa rămân opțiunea ferma în desemnarea viitoarei conduceri. Secretarul general al PSD, Paul Stanescu, și Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, se vor regăsi în echipa lui Marcel Ciolacu, dar președintele PSD a accentuat importanta programului politic cu care va candida și care crede ca va fi un proiect pentru România, suficient de atractiv încât sa coaguleze un pol de stânga, poate și cu “accente liberale” . Liderul social democrat a tratat cu înțelegere criticile venite cu deosebire din partea unor colaboratori apropiați ai fostului președinte, Liviu Dragnea, și a apreciat ca este fireasca o anumita agitație în toate formațiunile politice în preajma alegerilor. Marcel Ciolacu i a avertizat pe contestatarii sai ca se lasă atrași în cursa de președintele Klaus Iohannis și PNL, interesați sa cultive ura și dezbinarea, sa întrețină un conflict permanent cu PSD, și sa abata atenția de la incapacitatea liberalilor de a guverna tara. “E cazul ca fiecare sa se uite în oglinda, iar unii sa realizeze greșelile pe care le au făcut și ce efecte au avut ele asupra partidului. Acest partid nu mai poate fi confiscat pentru niște interese mici, de grup”,i a avertizat Marcel Ciolacu pe contestatarii sai.
Președintele PSD nu pune mare preț pe sondaje, dar crede ca trendul ascendent indicat de acestea și mai ales o schimbare majora de percepție în legătură cu PSD, care  nu mai trezește reacții ostile, sunt realizări importante. “Eu ies pe strada, ma salut și vorbesc cu oamenii, pot sa ma duc la piață sa cumpăr roșii și asa sunt 99% din reprezentanții actuali ai PSD” a explicat Ciolacu creșterea procentelor de acceptabilitate și favorabilitate fata de PSD în rândul publicului.
Marcel Ciolacu a dat asigurări ca rămâne fidel proiectului de a face o politica bazata pe construcție, pe echipa și pe dialog și a mărturisit ca România normala pentru el e o credință profunda, lăsând sa se înțeleagă ca pentru Klaus Iohannis și liberalii sai nu este decât un slogan amagitor.
“Sunt omul PSD de 30 de ani și ceea ce pot sa promit este ca deciziile le voi lua în partid, nu voi face niciodată greșeala de a lua decizii politice, sfătuidu ma cu oameni din afara partidului”, a dat asigurări Marcel Ciolacu.

Articolul precedentGuvernul britanic intenţionează să redeschidă activităţile comerciale neesenţiale la 15 iunie
Articolul următorALERTĂ COVID-19. Şerban Nicolae pledează pentru libertate în spaţiile deschise