În ciuda zilelor toride de vară, PSD lucrează la viitorul succes electoral. Liderul social democrat, Marcel Ciolacu, a dat semnalul luptei de la Târgoviște, unde a participat la alegerile din organizația județeană de tineret. Cândva cetate de scaun, Târgoviște este locul de unde Marcel Ciolacu a început reconstrucția PSD în 2020, după usturătoare infrângere la prezidențiale a Vioricăi Dăncilă. PSD Dâmbovița este condusă de președintele Consiliului Județean, Corneliu Stefan, un senior de 40 de ani care pregătește noua generație politică, un exemplu de management performant politic și administrativ, cum l-a numit președintele PSD.
Conferința TSD Dâmbovița a dat startul alegerilor interne în organizațiile de tineret și a lansat semnale importante pentru activul PSD. Marcel Ciolacu a anunțat că infantilismul politic a trecut în PSD si este timpul maturității liderilor și partidului, când șefii care-și pierd funcția vor ieși onorabil din scenă. Nu-și mai iau jucăriile și pleacă să-și înființeze propriul partid.
“Trebuie să fiţi cu ochii pe organizaţiile dvs, pentru că dacă seniorii greşesc şi întorc lumea împotriva lor, nu o fac neapărat numai pe pielea lor, o fac pe viitorul vostru. Mulţi dintre ei şi-au terminat pâinea lor. Au considerat că sunt eterni. Fals. Nici eu nu sunt. O să rup acest circ făcut de foştii preşedinţi ai PSD care şi-au făcut partid. După şefia PSD o să plec acasă. Sper ca şi viitorul preşedinte al PSD să rupă lanţul deja egal cu al foştilor preşedinţi ai PSD care şi-au făcut partid, de a se regăsi acum în alte partide sau să-şi facă culoar şi să miroasă oportunităţile. Aşa au considerat ei”, a declarat președintele PSD, la Casa Sindicatelor din Târgovişte, la Conferinţa Judeţeană de Alegeri TSD Dâmboviţa, Infantilii sunt Mircea Geoană, Victor Ponta, Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă, în ordinea mandatelor. Iar declarațiile liderului social democrat sunt un semnal fără echivoc că proiectul său este o predare de ștafetă reușită către o nouă generație de lideri politici, nu ambițiile personale.
Marcel Ciolacu știe foarte bine că meciurile adjudecate fără luptă sunt victorii amăgitoare și i-a apostrofat pe tineri că au avut un singur candidat. Concurența internă este mama succesului și competitivității, iar surse din partid confirmă deschiderea actualei conduceri la candidaturi din afara partidului, decizie care ii obligă pe politicieni cu greutate, cum ar fi Mircea Geoană, să se întoarcă acolo unde a scuipat și să dea explicații. Este o politică interesantă de confruntare cu disidențele anterioare, menită să prevină fărâmițarea partidului și furtul de capital din partea partidelor balama. Marcel Ciolacu nu a pronunțat numele vizate de declarațiile sale, dar ele sunt cunoscute în interiorul PSD și zgârie răni vechi, care trebuie sa rămână închise odată pentru totdeauna.

 

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentSenator PSD ironizează protestul useriștilor care cer mărirea salariului minim
Articolul următorMarcel Ciolacu acuză: USR i-a înșelat pe tineri, nici un euro pentru tineri în PNRR!