Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţă că legea offshore, care permite exploatarea gazelor din Marea Neagră, va fi depusă la Parlament săptămâna viitoare, proiectul urmând a fi semnat de către cei trei lideri ai partidelor din coaliţia de guvernare.

Reamintim că prima Lege Offshore a fost promovată de Liviu Dragnea, după modelul norvegian, al distribuirii temeinice a profitului și a produselor gazeificate.

După plecarea Exxon Mobil din perimetrul Neptun Deep, guvernul a fost pus în situația de a modifica legea.

„Toţi trei (liderii partidelor din coaliţia de guvernare – n.r.) o să semnăm proiectul săptămâna viitoare, îl depunem în Parlament pe procedură de urgenţă. La ultima coaliţie am avut discuţii, am hotărât parametrii legii şi va intra în Parlament săptămâna viitoare. Şi eu şi domnul Ciucă – pentru că suntem toţi parlamentari – domnul Kelemen Hunor vom semna legea, toţi liderii coaliţiei”, a declarat Marcel Ciolacu, joi seară, într-o emisiune la Antena 3.

Liderul PSD a susţinut că depunerea la Parlament este o „cale mai uşoară” decât promovarea proiectului de lege prin Guvern.

„Şi am făcut şi modificarea, nu este numai offshore, este şi onshore, pentru adâncime, pentru deep, făcută pe aceeaşi legislaţie, adică şi Romgazul va beneficia de aceleaşi facilităţi”, a adăugat Marcel Ciolacu.

El a susţinut că vede „determinare politică” şi „coerenţă legislativă, guvernamentală şi executivă” .

Ciolacu a spus că România „a scăpat de şantajul” Rusiei cu privire la importurile de gaze.

Articolul precedentPreședintele PSD: România, Hub SUA în reconstrucția Ucrainei
Articolul următorAdrian Chesnoiu: Slavă Domnului! România e departe de o criză alimentară