Marcel Ciolacu îl expune pe ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, pentru abuzurile la care recurge, spune el, pentru a ascunde adevărul. Președintele PSD s-a pus scut în fața jurnaliștilor și a medicilor pe care ministrul de Interne îi amenință cu dosare penale în cazul în care publică informații „deranjante”.

Pentru prima oară în mulți, mulți ani, abuzurile asupra presei sunt expuse și de politicieni.

În aceste vremuri în care solidaritatea și informarea corectă pot duce spre o ieșire mai rapidă din situația de criză, oficialii amenință presa și medicii că dacă fac prea multă „gălăgie”, se pot trezi cu un dosar penal.

Într-un interviu acordat site-ului adevarul.ro, Marcel Ciolacu a tras vălul de pe afacerile discutabile de la Ministerul Afacerilor Interne:

„Eu ieri am avut o ieşire în ceea ce-l priveşte pe domnul ministru Vela, pentru că nu poţi să ataci presa şi să începi să faci dosare penale la medici şi la jurnalişti în această perioadă în care toţi avem impresia că ni se ascude adevărul, ni se ascund cifrele reale din fiecare judeţ. Sau să oprim investigaţiile jurnalistice despre firmele de la Giurgiu care ne vând măşti la suprapreţ. Noi, Parlamentul, avem noroc. Potrivit legii, trebuie să funcţionăm pe toată perioada stării de urgenţă, deci îl anunţ pe domnul Vela că nu are ce să ne facă.”, a declarat liderul PSD.

Articolul precedentIonel Arsene solicită Guvernului măsuri de carantină urgentă în localitățile aflate la granița cu jud. Suceava
Articolul următorApelul lui Virgil Musta către colegi: nu luați decizii pripite acum când oamenii au nevoie de noi toți!