În spațiul public, mulți români vorbesc despre ajutorul necondiționat dat refugiaților ucraineni, dar de români nu le pasă guvernanților.

În replică la acuzele publice, președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a sărit. A cerut Guvernului să vină rapid cu o Ordonanță de Urgență prin care să clarifice situația angajaților români de la companii cu acționariat rusesc. Ciolacu arată că angajații români au ajuns să sufere, ca urmare a sancțiunilor impuse Rusiei.

”Sancțiunile internaționale la adresa Rusiei sunt absolut necesare. Tăierea surselor de bani pentru oligarhii lui Putin este obligatorie. Niciun leu, niciun euro nu trebuie să finanțeze războiul lui Putin! Dar nicio țară europeană nu a sancționat angajații companiilor producătoare care au reprezentare în mai multe state, cum sunt, de exemplu, cei 2.500 de angajați români ai TMK Artrom din Slatina, în cazul cărora, de mai bine de două săptămâni, nu s-a găsit nicio soluție! Oamenii nu sunt plătiți, producția stagnează și toate contractele de care depind companii importante din industria românească au ajuns sub un mare semn de întrebare.

Solicit Guvernului să clarifice legal și rapid situația firmei TMK Artrom din județul Olt. Repet! NU muncitorii români sunt cei care trebuie pedepsiți, ci trebuie stopat eventualul flux de bani către apropiații lui Putin. Pentru #România sunt importanți #românii și locurile de muncă, precum și funcționarea în continuare a #economiei românești!

Mai mult, aprobarea unei Ordonanțe de urgență din partea Executivului pentru rezolvarea situației de la TMK ar clarifica și alte cazuri similare.”, scrie pe facebook Marcel Ciolacu.

Doar la Lukoil sunt peste 5000 de români, dependenți de firma rusească, afirmă Dan Nicodim, viceprimarul orașului Ploiești.

 

Articolul precedentMarcel Ciolacu sare în apărarea salariaților de la TKM Artrom Slatina
Articolul următorJoe Biden a făcut marele anunț: SUA va conduce Noua Ordine Mondială