Pandemia adâncește criza societății. Sindicatele sunt tot mai nemulțumite. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că s-a întâlnit de mai multe ori cu liderii organizațiilor de profil, dar este împotriva ieșirilor în stradă.

“România stă pe un butoi cu pulbere, iar dacă nu ar fi fost pandemia de Covid-19, atunci oamenii ar fi ieșit în stradă cu adevărat în număr foarte mareȚ, a spus azi Marcel Ciolacu.

El crede că numărul participanților a fost limitat tocmai de regulile din pandemie.

”Eu am avut întâlniri cu toate sindicatele. E și normal, un partid de stânga să aiba întâlniri cu toate sindicatele. Este o obligație, mai mult, de a avea aceste întâlniri. Eu nu am avut discuții cu liderii sindicatelor să iasă în stradă și să… Nu vrem totuși să vedem adevărul? A ieșit toată lumea în stradă. Ar fi fost manifestații de amploare în România dacă n-ar fi existat aceste restricții și această pandemie. Nu există sector care nu a ieșit până în acest moment în stradă. Un număr mai mare sau mai mic, dar restricționat de pandemie. Vor urma și administrațiile locale. Cum să acuzi opoziția că a trimis sindicatele? E jignitor, și față de noi și față de… Înseamnă că chiar domnul Cîțu nu înțelege nimic ce se întâmplă în România.”, a spus Marcel Ciolacu, într-un interviu pentru G4media.

De-a lungul iernii, sindicatele au ieșit în stradă anemic și dezorganizat. Tensiunea e în creștere, mai ales datorită măsurilor anunțate de închidere a unor sectoare energetice.

 

Articolul precedentPaul Stănescu: Năsui are misiunea de a distruge business-ul românesc
Articolul următorLabradorii pot detecta bolnavii de COVID-19, mirosind sudoarea acestora