Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat vineri dimineață că formațiunea sa nu va vota un guvern minoritar opinând că în acest moment sunt șanse mari să se ajungă la alegeri anticipate.

„România în acest moment este la cea mai mare răscruce după cel de-al Doilea Război Mondial. Dacă nu înţelegem nici măcar acum cu ce avem de-a face şi care sunt aşteptările românilor de la noi, înseamnă că facem politică degeaba. Mai mult decât a făcut până acum PSD nu putem face. Am avut o deschidere totală să discutăm şi cele 10 măsuri, şi programul de guvernare pe o perioadă scurtă, am avut deschiderea să venim şi cu un guvern de tehnocraţi ca pe urmă să ne întoarcem la popor, la alegeri anticipate. Nu ştiu ce au hotărât liberalii şi nici nu mă interesează în mod deosebit, în schimb PSD rămâne consecvent şi consideră că soluţia unui guvern minoritar este o greşeală foarte mare şi noi nu putem susţine aşa ceva. Când ai de-a face cu patru crize, economică, sanitară, socială, politică, nu poţi trece prin aceste crize cu un guvern minoritar. Îţi trebuie un guvern stabil, cu o majoritate în Parlament”, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD.

El a adăugat că nu a fost luată o decizie finală în forurile de conducere ale PSD cu privire la susţinerea sau nu a unui Guvern minoritar, dar va recomanda colegilor săi să nu voteze un astfel de Cabinet.

Întrebat dacă soluţia de ieşire din criză ar fi intrarea PSD la guvernare, Ciolacu a spus: „Era şi acest lucru o soluţie, nu am exclus nicio soluţie în afară de aceasta, cu guvern minoritar”.

Articolul precedentCulisele Statului Paralel: Secretele și controversele caselor de protocol în care stă Klaus Iohannis
Articolul următorDaniel Băluță consideră că bucureștenii nu trebuie să sufere din cauza luptelor politice