Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, îi laudă pe social-democraţi despre care spune că sunt implicați în diverse acţiuni de sprijin pentru refugiații din Ucraina sosiți în țara noastră. Ciolacu a prezentat o listă cu miniștri PSD care ar fi implicați.

Am vorbit cu reprezentanții comunității românești din Bucovina de peste graniță, din Cernăuți, și ne-am rugat împreună pentru sufletul lui Andrei, tânărul de 32 de ani care a murit ca un erou în timpul luptelor cu rușii.

Cuvintele românilor noștri din Ucraina sunt sfâșietoare. Fiecare familie care fuge din calea războiului spre România va găsi alinare și sprijin!

Ceea ce se întâmplă acum la granițe este o lecție incredibilă de umanitate!

Vreau să le mulțumesc tuturor organizațiilor PSD din țară care s-au mobilizat în aceste zile și au strâns alimente, produse de igienă și alte articole de strictă necesitate pe care le împart acum celor de la granițe care au nevoie de ajutor.

Îi felicit pe primarii noștri din localitățile aflate pe traseul de tranzit care s-au implicat din prima clipă și, împreună cu localnicii, au asigurat paturi, căldură și mâncare celor care au avut nevoie.

Și miniștrii PSD au acționat în ultimele ore:

– Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a dispus ca toți cetățenii ucraineni care ajung în România și au nevoie de asistență medicală să fie tratați în sistemul medical românesc;

– Ministrul Agriculturii, Adrian Ionut Chesnoiu, lucrează în parteneriat cu producătorii și fermierii români pentru a pune la dispoziție alimente de strictă necesitate, dar și cu un mare lanț de retail care s-a oferit să asigure locuri de cazare pentru refugiați;

– Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a pregătit 600 de locuri de cazare în 7 centre de agrement de la județele de la granița cu Ucraina și Republica Moldova și lucrează cu ”Salvați Copiii” și UNICEF România pentru a oferi sprijin de specialitate mamelor cu copii.

– Ministrul Muncii, Marius Constantin Budăi, a mers astăzi în Vama Rădăuți-Prut și Costești și a discutat cu autoritățile pentru a informa că toți cetățenii ucraineni care vor să muncească în România o pot face timp de 9 luni fără niciun fel de viză de muncă; în plus 3.000 de locuri de cazare sunt pregătite la Botoșani.

Încă există umanitate! E nevoie, însă, de mai multă fermitate, mai mult sprijin concret, dar și de activarea urgentă a mecanismelor europene de asistență și sprijin!, a scris Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

 

Articolul precedentEchipa Autovortex la concursul de robotică de la Sankt Petersburg: Ne-au pus să dăm jos steagul României de pe stand și de pe robot
Articolul următorBBC, despre Zelenski: fostul comediant se ridică acum la înălțime