Președintele interimar al PSD a atins rana cea mai usturătoare a premierului Ludovic Orban, care tot mai des este portretizat – prin imaginile apărute în presă – ca fiind un consumator de alcool. Marcel Ciolacu a pus pe tavă Guvernului toate măsurile necesare pentru a salva industria ospitalității, punctând că „Orban a salvat HORECA cu un tur al teraselor și niște halbe băute cu prietenii! În rest, le-a spus că sunt prea mici, că nu contează în PIB și să-și vadă de treabă și să nu-l mai deranjeze.”
PSD vine cu soluții care ar putea repune pe roate turismul românesc, ba chiar ar putea fi o oportunitate pentru a-l dezvolta și a-l face mai atrăgător pentru străini, în anii viitori. Marcel Ciolacu a decis să facă publice, pe pagina lui de Facebook, toate măsurile propuse:
„Și-au bătut joc cu cinism de niște oameni care au luat credite și au făcut datorii pentru că Guvernul le-a promis că vor putea funcționa.
Acum, antreprenorii își strigă disperarea și spun că, dacă acest sector nu va fi sprijinit de stat, încă 150.000 de români vor îngroșa rândurile șomerilor!
PSD vine în sprijinul acestei industrii printr-o lege depusă azi la Parlament. Se acordă facilități multiple, dar cu condiția menținerii locurilor de muncă și a stabilității prețurilor și tarifelor.
Principalele măsuri:
Eșalonarea plății impozitului pe veniturile din salarii pe 3 luni după încetarea stării excepționale. Cine plătește la timp, are o bonificație de 10%.
Cazarea, masa și transportul în scopuri turistice sunt scutite de TVA până la sfârșitul anului 2020, pentru reducerea costurilor suportate de populație.
Statul susține contravaloarea tichetelor de vacanță acordate de orice angajator (stat sau privat), în cuantum de 1.450 lei/angajat, în 2020 și 2021.
Sistem de vouchere pentru ca agențiile turistice să poată reprograma serviciile pe care au încasat banii, dar nu le-au putut presta.
Ajutoare nerambursabile completate cu garanții de către stat la creditele pentru investiții prin ”Programul pentru modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneare”, prevăzut în programul economic al PSD.”, a scris președintele interimar al PSD.

Articolul precedentSCANDAL ÎN PNL. Război între ministrul Nelu Tătaru și ministrul Monica Anisie!
Articolul următorCiolacu: Orban şi Băsescu sunt ultimii elefanţi ai politicii din România