În ciuda previziunilor că Nicolae Ciucă își va depune mandatul, pe motiv că echipa și programul său de guvernare nu a cristalizat o majoritate parlamentară, sâmbătă, împreună cu Florin Cîțu, aa depus lista miniștrilor și programul de guvernare la Parlament.  Desemnatul de către Iohannis să formeze un alt cabinet a și recunoscut că încă nu poate trece guvernul său prin parlament.

După lectura programului, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat că partidul său nu poate vota un executiv care taie din veniturile românilor, nu le sporește.

„PSD nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR cu un program de guvernare care taie în continuare, fără milă, din veniturile românilor!
Nu există niciuna dintre cele 10 măsuri urgente pe care i le-am transmis premierului desemnat.
Nu mai măresc deloc #salariulminim, nici măcar cu acel 8% promis de Cîțu după ce s-a văzut cu sindicatele și patronatele.
Nu mai cresc deloc #alocațiile copiilor, nici măcar cu unica tranșă de 20% pe care Vîlceanu o anunța acum câteva zile pentru ianuarie 2022.
Nu mai majorează deloc #pensiile, nici măcar cu infimul 6% pe care-l anunța cu mândrie Turcan.
În schimb, introduc noi taxe pentru românii din Diaspora. Exact acele taxe eliminate de PSD când a fost la guvernare!
Mâine, voi propune colegilor din conducerea PSD să decidă votul nostru pentru noul cabinet gândindu-se doar la asta: viața românilor ar deveni și mai grea, dacă acest guvern ar aplica asemenea decizii aberante!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

 

Articolul precedentMarcel Ciolacu semnalează că echipa Ciucă ii lasă mai săraci pe români decât predecesorul, Florin Citu
Articolul următorDrum lin, Aurel Vainer! Mesajul de condoleanțe din partea lui Marcel Ciolacu