Marcel Ciolacu impune ritmul guvernamental în criza facturilor la energie. După ce a amenințat companiile de energie că executivul va impune printr-o lege plafonarea prețurilor la electricitate și gaz, a cerut responsabililor guvernamentali să solicite companiilor de stat să-și mărească producția.
“Romgazul, de urgență, trebuie să își majoreze capacitatea de producție. Suntem într-o situație de criză. Trebuie să venim cu un program coerent pentru perioada următoare. Ca la români, iar ne-a prins iarna nepregătiți. Lucrul acesta nu mai este acceptabil într-o astfel de coaliție.
Eu am făcut un apel către președintele României de a face o ședință CSAT. Acolo trebuie să se discute. România are suficient gaz pentru consumul propriu. România poate să devină independentă energetică în 3 ani. Avem un fond de modernizare la care au acces doar 10 state, România nu a făcut, de 2 ani, acest lucru. Am văzut că și-a notat premierul aceste lucruri și sunt convins că, în perioada următoare, se vor vedea aceste lucruri.”, a spus Marcel Ciolacu la România TV.

În Franța, executivul a plafonat prețul energiei electrice la producător. Compania de electricitate va vinde în pierdere.

România este singurul stat din regiune care a avut independență energetică.

Articolul precedentPreședintele PSD pune piciorul în prag: se poate ajunge la reglementarea preturilor la energie!
Articolul următorUn pesedist conduce cea mai digitalizată administrație locală din România