Recent în Parlamentul European, s-a votat o lege prin care animalele fermierilor pot fi exportate în țările Uniunii Europene.

”România a obținut o victorie majoră în Parlamentul European, în beneficiul direct al fermierilor români. Cu 557 de voturi pentru, 55 de voturi împotrivă și 78 de abțineri, parlamentarii europeni au respins interzicerea transportului de animale vii, astfel că fermierii români vor putea continua exportul, inclusiv spre țările terțe. România este un stat care va contribui la îmbunătățirea legislației europene în materie de standarde de bunăstare animală, de implementare a strategiilor europene, dar totodată voi solicita întotdeauna respectarea specificității fiecărui stat membru în aplicarea normelor comunitare, așa cum am făcut-o și la ultimul Consiliu Agrifish din 17.01.2022”, a apreciat ministrul Adrian Chesnoiu.

La finalul mesajului său, Chesnoiu i-a felicitat pe europarlamentarii care au susținut la Bruxelles fermierii români, dar și respectarea unor norme clare de bunăstare a animalelor pe timpul transportului.

”Felicit eforturile europarlamentarilor social democrați care au susținut constant fermierii români. Iată că, după 18 luni de negocieri, s-a putut ajunge la o soluție care protejează interesele fermierilor și garantează condițiile de bunăstare a animalelor vii în timpul transportului”, a notat ministrul agriculturii.

 

Articolul precedentMiron Mitrea îl găsește vinovat pe primarul Capitalei pentru greva STB: “Ar trebui să plece acasă, el nu înțelege nimic”
Articolul următorLiderul de sindicat de la STB și-a dat demisia din PSD