Comitetul Executiv Naţional al PSD (CEx) se întruneşte astăzi, de la ora 12:00, prin sistem de videoconferinţă, transmisia fiind organizată de la sediul central din Şoseaua Kiseleff, potrivit unui anunţ al partidului.

Surse social-democrate au menţionat că această reuniune va fi coordonată de la sediul central al PSD de preşedintele interimar, Marcel Ciolacu, şi de secretarul general interimar, Paul Stănescu.

Maxim trei persoane pot fi prezente în sălile din teritoriu, mai spune comunicatul oficial. În CEx-ul de azi se va aborda, printre altele, problema congresului pentru alegerea conducerii partidului, congres care trebuia să aibă loc pe 21 martie, dar a fost amânat datorită crizei COVID-19.

Surse din teritoriu susţin că mulţi vor prezenta situaţia dramatică în care se află românii, nu numai de frica coronavirusului, ci şi de teama zilei de mâine. Se aşteaptă, spune un lider local, la un desant de români din Italia, care nu se vor mai întoarce în Peninsulă, pentru că nu au contracte de muncă. “Suntem pregătiţi să absorbim 400.000 de şomeri italieni, în condiţiile în care românii nu mai au siguranţa zilei de mâine şi a locului de muncă,” se întreabă unul dintre membri CEx, care a preferat să rămână nemenţionat cu numele. “Noi ne spălăm rufele în familie, nu în public,” a menţionat sursa. 

Cea ce îşi doresc mulţi dintre liderii locali e promovarea unor legi clare pentru ajutorarea mediului de afaceri. 

Articolul precedent“Cum să faceţi şedinţă de urgenţă fără Arafat?”, se întreabă Codrin Ştefănescu
Articolul următor“Solidari, dar nu în minciuna!”, este palmă social democrata la adresa premierului