De ce s-ar grăbi Mircea Geoană  ca fata mare la măritat? Unii ar răspunde răutăcios, dar actualul secretar general adjunct al NATO are bătături politice de ordinul deceniilor și știe că un anunț prematur te transformă în țintă. Apoi, precipitarea lui Geoană, bine conectat la NATO, arata că schimbările prezidențiale vor veni tăvălug, mult mai repede decât se așteaptă “analiștii”.
Klaus Iohannis nu se poate duce în fruntea NATO și să lase în urma o Românie pe care nu o poate controla, imprevizibilă pentru partenerii strategici. Iar Klaus Iohannis este perseverent și îndârjit și nu-și schimbă planurile. Dacă sorții l-au ales pe Nicolae Ciucă, cu Nicolae Ciucă va merge până în pânzele albe.
De aceea, lansarea în forță a candidaturii lui Geoană are valențele unei negocieri de nerefuzat. Singurul contra-argument solid la ascensiunea internațională a fostului primar de Sibiu este conducerea dublă pe care ar deține-o pentru suficient timp România. Și Mircea Geoană are răni adânci și nevindecabile cu onoruri geopolitice.
În alta ordine de idei, este de remarcat că aruncarea în arenă a numelui lui Mircea Geoană își găsește locul geometric al jocului pe piața politică la Antena3. Un jucător 24/24, de care nici doamna Gabriela Firea, de la PSD nu este străină. Aici este de făcut o observație pentru președintele PSD, Marcel Ciolacu: în Opoziție, dacă ții hățurile ești prietenul tuturor, la Putere, dacă ții hățurile, ești dușmanul tuturor din partid! Oamenii sunt nesătui și invidioși și “băiatul bun” al politicii românești trebuie să ia aminte că staff-ul de campanie pentru Mircea Geoană, vehiculat de presă, sună a coaliție anti-Ciolacu.
Ar mai fi multe de spus. Dar ce e mult strică! Merită doar amintit că Mircea Geoană este un prieten apropiat al familiei Firea-Pandele, la nunta cărora a jucat. Coregrafia e semnată cu emfază de Mirel Palada, tătucul identificării Laurei Codruța Kovesi în DUȘMANUL TUTUROR, dar cu deosebire al Marii Coaliții născute de Iohannis. Dușman chiar al reinventatului Victor Ponta, pe care Mirel Palada îl creditează în ultimul său sondaj la 20%. Nu cumva Victor Ponta a năruit speranțele useliste și a dat din coate pentru cariera politică a Laurei Codruța Kovesi? Acum vede marea trădare, când cea ajunsă procuror european vrea să ardă România la portofel. Frica păzește pepenii și dușmanul comun este cel mai redutabil liant politic. Dar Creatorul a cusut la repezeală, cu ața albă, care i-a căzut pe mână, și nu s-a abținut să lase neprinsă în scenariu nicio parte interesată.
Suntem un popor tare creativ! Cum n-am inventat perpetuum mobile să scăpăm de criza carburanților?

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPreședintele ne lasă “în bună rânduială” când pleacă la NATO
Articolul următorBoris Johnson a demisionat: „Sunt trist să renunț la cel mai bun loc de muncă din lume”