Guvernul Cîțu sau Guvernul “Dă lovitura și fugi!”. Așa se vede politica guvernamentală prin prisma Planului Național de Redresare și Reziliență. Elaborat sub monopolul unor premieri liberali, PNRR seamănă cu o colecție de proiecții economice ale clientelei politice. Ideea  că în spatele structurii formale a Guvernului Cîțu se află 4 guverne, configurate după grupările concurente din PNL și USRPLUS, se dovedește o capcană. În realitate, un modest liberal cu darul fabulației le-a spus  colegilor ceea ce sperau să audă. Nu degeaba, Florin Cîțu este născut pe 1 aprilie! 
Cearta și scandalul din Coaliție sunt doar aparențe înșelătoare. Ne îndreptăm către o armonie deplină într-o guvernare  adjudecată de PLUS ul din coada unui USR în care “penalii” au probleme serioase. Liberalii se comportă atipic și par captivi sau speriați de fantome. Doar asa se explică cum 17 președinți de consilii județene  liberali tac chitic și acceptă ca structurile pe care le conduc să nu fie eligibile în PNRR și să aștepte bunăvoința ministerelor economice conduse de USR +. Tabloul de comandă e la USR+, iar Congresul PNL se dorește doar să  valideze rolul de anexă al partidului Brătienilor. Primesc clujenii atât de mult încât să merite sacrificiu sau poveștile tăcute fac mai mult decât beneficiile? 
Ce planuri are USR + de vrea monopol pe țară? Un plan de relansare pe 30 de ani  este un examen mult prea dur pentru o Românie care nu știe ce aduce ziua de mâine. Fiecare nou guvern, chiar și cele de aceeași culoare politică, demolează tot și o iau de la capăt. Dar de data asta nu este vorba de blestemul sisific. Pur și simplu primele încasări sunt din consultanță și 4 miliarde de euro sunt o sumă frumușică. Niciun proiect nu se poate face fără studii de fezabilitate, fără studii tehnice, analize de impact etc. Iar ONG-iștii de ieri sunt consultanți imbatabil și România se construiește fantastic pe hârtie. În tot felul de hârtii se uită și Florin Cîțu și vede cum cresc veniturile. Real? Legal? Semnăturile secretarilor generali și chiar ale secretarilor generali adjuncți în locul titularilor din ministere arată că miniștrii fug de responsabilitate. De responsabilitatea multora dintre actele normative și proiectele promovate.
Să fie proiectul de țară o afacere predată la cheie contra unui comision gras? Un comision de 4 miliarde de euro?

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentAdrian Năstase a descoperit blana străbunicului lui Arthur
Articolul următorOlt: Alegerile locale parţiale de la Deveselu, mutate o săptămână mai târziu