Traian Ogâgău, primarul din Sângeorz Băi, cel pe care lumea l-a remarcat la începutul pandemiei când a susținut că dezinfectează orașul cu pălincă pulverizată din avión, apoi dezbătând acest subiect într-o emisiune live, aflat într-o stare euforică. Acest personaj controversat se declară prieten la cataramă cu premierul Ludovic Orban, iar reacția sa după apariția în spațiul public a unei filmări cu abuzul la care și-a supus propriul copil e cel puțin tulburătoare.

Înregistrările care circulă acum în spațiul public sunt înfiorătoare: Traian Ogâgău și-a dezbrăcat complet fiica, care nu pare să aibă mai mult de 12 ani, și pus-o în genunchi, cu mâinile deasupra capului și cu fața la perete, apoi a obligat-o să repete „Nu mai sunt obraznică și un mai supăr pe mama si pe tata.”. Printre lacrimi, fetița a repetat tot ce i-a spus Ogâgău să spună.
În imaginile neblurate se văd semne pe corpul fetei, ceea ce poate indica și acte de violență fizică.
Tulburător este și faptul că Traian Ogâgău a filmat întreaga scenă.
Presa locală din județul Bistrița Năsăud a luat legătura cu „mentorul lui Ogâgău”, premierul Ludovic Orban, cerându-i o reacție vizavi de cel care se recomanda ca fiind prietenul lui. „„N-am văzut filmulețul că sunt în activitate și acuma. Credeți că eu pot să urmăresc fiecare candidat? Nu e candidatul nostru, e candidat independent”, a spus premierul Ludovic Orban pentru Observatorbn.ro, dezicându-se de edil.

Mai există o înregistrare și mai cruntă!


Ogâgau un este la primul abuz față de copilul său. În spațiul online circulă și o înregistrare audio cu fetița plângând terifiată, înregistrare în care se aude cum edilul PNL înjură și sparge lucruri prin casă. Înregistrarea este de o violență greu de descris în cuvinte. Pe fundal se aude vocea copilei care spune „Mami, nu mai plânge că ne bate și mai tare. Trebuie să tacem, te rog! Să se mute de la casa asta. M-a speriat tati!”,
După un timp în care edilul înjură și o amenință pe mama copilului său, micuța se aude strigând disperat „Tati, tati, tati!”, moment în care a asistat la acte de violență asupra femeii. Judecând după glasul fetei, această înregistrare e mai veche, semn că abuzurile din casa lui Ogâgău nu sunt o noutate.
„Mânca-te-ar boala să te mănânce! Mormântul mă-tii!”, strigă bestia în timp ce își bate soția și sparge tot prin casă, neimpresionat de țipetele și spaima copilului său.

Ogâgău a postat pe Facebook o reacție vizavi de filmul cu fiica


„Îi iubim când ne fac bucurii dar și când mai greșesc, însă NIMENI, dar NIMENI nu se poate băga în viața nimănui să ne spună cum să îi creștem, cum să îi educăm sau cum să îi mustrăm atunci când greșesc”, a spus pe Facebook Traian Ogâgău. În acest video, Ogâgău a profitat de moment și a făcut campanie electorală. „O să vă batem cu ștampila”, a conchis el video-ul intitulat „comunicat oficial”.
Poliția s-a autosesizat în acest caz.

Un penelist PENAL

Primarul Traian Ogâgău a candidat din partea PNL, în 2016, și a fost, până de curând, membru al acestui partid. De-a lungul celor 4 ani a făcut și prostii, tirează evz.ro.
A fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare de către Judecătoria Năsăud pentru că i-a atribuit un teren tatălui său, fără licitație. Decizia nu e definitivă. Nu e prima ciocnire cu legea a primarului PNL. Ogâgău mai are un proces penal pe rol pentru că a refuzat prelevarea de probe biologice atunci când a fost oprit în trafic de un echipaj al Poliției.
La începutul lunii martie, Traian Ogâgău s-a suspendat din PNL, datorită situației juridice în care se află. Acum vrea să candideze ca independent. PNL nu a făcut altă nominalizare, ceea ce înseamnă o susținere tacită a penalului de azi.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 69. Atenție, se deschid ușile!
Articolul următorGabriela Firea îi face plângere penală lui Nicuşor Dan. Solicită prin instanţă 100.000 euro daune