Consultantul politic, Miron Mitrea, crede că va fi foarte dificil pentru PNL să evite colaborarea cu USR la guvernare. PNL cu PMP, UDMR și minorități nu ajung ls 50%, iar PSD nu ar sustine un guvern minoritar cu o probabilitate de 90%. Elementul decisiv în stabilirea configurației viitorului guvern este caracterul decis al președintelui, Klaus Iohannis. “60% va fi decizia lui Klaus Iohannis, 40% va fi rezultatul alegerilor. În sensul că va face tot ce depinde de el să nu ajungă PSD la guvernare, să nu dea primul ministru”, a declarat Miron Mitrea în emisiunea Culisele Puterii, precizând că din sondajele interne pe care le a văzut PSD este înaintea PNL cu 1,2 procente. Miron Mitrea crede că PSD își dorește să guverneze, dar președintele PSD, Marcel Ciolacu, este conștient că este foarte greu să dea primul ministru, de aceea  nu s a autopropus pentru funcția de  premier.
Intorcandu se la alianța cu formațiunea lui Traian Băsescu, Miron Mitrea a apreciat drept interesantă “curtea pe care o face liberalilor”, pentru a întra în Parlament. Un joc interesant, dar greu plauzibil să reușească să ofere o alternativă la USR, de care “și dreapta și stânga vor să scape” . Mitrea a remarcat că Traian Băsescu încearcă, după 9 ani în care ne a explicat ce bună este echipa lui cu Kovesi, Coldea, Maior, să câștige acum din a ne explica ce rea e Kovesi.” Păi , Kovesi a închis dosarul EADS,? Băsescu l a închis!” a precizat Miron Mitrea.
Consultantul politic l a avertizat și pe Marcel Ciolacu asupra jocurilor făcute și pe partea stângă, de apropiați de ai săi, din grupul de la Cluj, care încearcă să promoveze AUR, o formațiune de care nu stie nimeni, din interiorul PSD, după ce au văzut că Victor Ponta nu prea mai  are șanse de a prinde noul Parlament.
Consultantul politic s a pronunțat deschis în favoarea unei înțelegeri între PNL și PSD pentru un guvern minoritar, după modelul german, data fiind complexitatea momentului actual, dar a declarat mâhnit că oartidele sunt departe de o asemenea înțelegere matură și este o variantă imposibilă la aceasta oră.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedent„Culisele statului paralel”. Dezvăluiri despre fenomenul OTV. Cum a rămas televiziunea lui Dan Diaconescu fără licență
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 118. Leul lui Mocanu, scandal național