Maramureșean de origine, Aurelian Bădulescu, principalul opozant al lui Nicușor Dan din Consiliul General al Primăriei Capitalei, îl trage pe Dominic Fritz, primarul ales al Timișoarei spre cartea de istorie, odată ce s-a declarat neputincios față de criza migranților.

“𝐃𝐞 𝐥𝐚 𝐏𝐚𝐜𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐏𝐚𝐬𝐬𝐚𝐫𝐨𝐰𝐢𝐭𝐳, 𝐝𝐞 𝐚𝐜𝐮𝐦 𝐭𝐫𝐞𝐢 𝐬𝐞𝐜𝐨𝐥𝐞, 𝐧𝐮 𝐬-𝐚 𝐦𝐚𝐢 𝐯𝐚̆𝐳𝐮𝐭 𝐚𝐬̦𝐚 𝐮𝐧 𝐝𝐞𝐬𝐚𝐧𝐭 𝐚𝐥 𝐢𝐞𝐧𝐢𝐜𝐢𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐬̦𝐢 𝐚𝐥 𝐬𝐩𝐚𝐡𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚, 𝐨𝐫𝐚𝐬̦ 𝐜𝐮𝐢𝐛𝐚̆𝐫𝐢𝐭 𝐢𝐧 𝐬𝐮𝐟𝐥𝐞𝐭𝐮𝐥 𝐦𝐞𝐮”, a scris pe pagina sa de facebook.

Prin Pacea de la Passarowitz, Banatul era eliberat de ocupația otomană de către trupele austro-ungare.

Marcel Vela, fostul ministru al administrației și internelor, se lăuda anul trecut că a deschis cel mai mare centru operational pentru refugiați din lume. “𝐎 𝐢𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐞 𝐮𝐫𝐢𝐚𝐬̦𝐚̆, 𝐝𝐨𝐚𝐫 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚 𝐧𝐞 𝐚𝐫𝐚̆𝐭𝐚𝐭 𝐯𝐚𝐬𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐟𝐚𝐭̦𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐦𝐚𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐫𝐢,” mai zice fostul viceprimar al Capitalei.

“Azi, Dominic Fritz, primarul impus de puterea ocupantă, lipsit de soluții, stă pe la ușile lui Bode, actualul ministru al administrației și internelor, în loc să o sune pe Mutti și să-i aducă aminte ce a urmat după Pacea de la Passarowitz.

Îl pot ajuta pe micuțul nepriceput (𝐫𝐞𝐜𝐞𝐧𝐭 𝐢-𝐚 𝐬𝐩𝐮𝐬 𝐥𝐮𝐢 𝐁𝐚𝐫𝐧𝐚 𝐜𝐚̆ 𝐯𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐚̆ 𝐝𝐞𝐦𝐢𝐬𝐢𝐨𝐧𝐞𝐳𝐞, 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐚̆ 𝐧𝐮 𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐨𝐥𝐮𝐭̦𝐢𝐢 𝐥𝐚 𝐦𝐚𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐛𝐥𝐞𝐦𝐞 𝐚𝐥𝐞 𝐮𝐫𝐛𝐞𝐢). Ca să înțeleagă spiritul locului, îi recomand să caute în arhivele imperiale vieneze micul proiect al Contelui Mercy, prin care a obținut fonduri nerambursabile de la Împărăție pentru construcția a 1140 de clădiri. În 20 de ani,baronul francez a schimbat fața unei comunități. Epopeea lui e scurtă. De la corturile turcești, la un burg occidental. Doar pentru că a avut un concept.

𝐃𝐚𝐫 𝐧-𝐨 𝐬𝐚̆ 𝐟𝐚𝐜𝐚̆ 𝐧𝐢𝐦𝐢𝐜

𝐌𝐢𝐬𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐥𝐮𝐢 𝐞 𝐬𝐚̆ 𝐫𝐞𝐚𝐝𝐮𝐜𝐚̆ 𝐨𝐜𝐮𝐩𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐨𝐭𝐨𝐦𝐚𝐧𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐬𝐚̆ 𝐝𝐢𝐬𝐭𝐫𝐮𝐠𝐚̆ 𝐨𝐫𝐢𝐜𝐞 𝐥𝐞𝐠𝐚̆𝐭𝐮𝐫𝐢 𝐜𝐮 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐜𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢𝐧𝐞”, este de părere Bădulescu.

 

Articolul precedentCorneliu Ștefan a descoperit ȘASE minciuni ale lui Cîțu
Articolul următorEliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor a fost introdusă la vot FINAL. Solicitarea a fost făcută de Ludovic Orban