În Europa s-a lansat nebunia aprovizionării cu pastille de iod. Prezent într-o emisiune tv, ministrul sănătății Alexandru Rafila a spus că lipsurile din farmaciile românești a pastilelor de iodură de potasiu va fi rezolvată. El a anunţat că, începând de marţi, Compania Antibiotice Iaşi va fabrica 2,5 milioane de pastile de iodură de potasiu la fiecare 48 de ore, menţionând că necesarul este de maxim 30 de milioane de comprimate.
”Iodura de potasiu nu e un panaceu universal. Nu se administrează după vârsta de 40 de ani, ci doar copiilor, tinerilor și femeilor gravide. Timpul de administrare e limitat și nu se ia preventiv, nu are niciun fel de rost. Este periculoasă expunerea la această substanță pentru că provoacă dezechilibre la nivelul glandei tiroide.
Începând de mâine o să începem producția la Antibiotice Iași și estimăm ca în 2-3 săptămâni să o distribuim în toată țara. E o chestiune ca cea cu drobul de sare. Nu trebuie să creăm o psihoză.”, a explicat Alexandru Rafila la România TV.

Articolul precedentDe ce și-a dat demisia Nicolae Halici din funcția de deputat?
Articolul următorAdrian Năstase discurs despre “forța dreptului, în fața dreptului forței,” principiu lansat de Nicolae Titulescu