Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că a fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești, între Boița și Cornetu. Termenul de finalizare este de 5 ani și 6 luni.

Astfel, autostrada Sibiu – Pitești (Transcarpați) pare a avea  cea mai mare prioritate în Planul Investițional 2020 – 2030 publicat de Ministerul Transporturilor.  Așadar, am putea avea prima autostradă care va traversa munții abia în 2028.

Această rută a obținut 100 de puncte din 100 în cadrul prioritizării proiectelor rutiere ce urmează a fi implementate până în 2030. Cu o lungime cumulată de aproape 69 de kilometri, cele două loturi vor completa Autostrada Transcarpați.

Constructorul a anunțat că va aduce peste o mie de asiatici, fiindcă nu mai există forță de muncă. Pentru că nu găsește suficienți muncitori în România, compania vrea să aducă din Asia. Astfel, o mie de vietnamezi vor munci la construirea în România a bucății de autostradă care începe de la Pitești și se oprește la Curtea de Argeș. Tronsonul are o lungime de 30 de kilometri.

 

Articolul precedentLiviu Dragnea și Florin Cîțu, la egalitate, în topul încrederii românilor
Articolul următorChesnoiu a obținut de la guvern trei programe dintr-un foc: “Tomata”, “Usturoiul” și reducerea prețului la motorină