Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, anunță că testarea bucureștenilor, clarificată de profesorul Streinu-Cercel, și de primarul Capitalei, Gabriela Firea, va avea loc, chiar dacă premierul Orban spunea că acest lucru este o prostie.

“Domnul Orban încearcă să acopere incapacitatea cu care nu reușește să gestioneze această criză. În loc să vină să aducă  resurse pentru a rezerva criza, Orban acționează politic. El emite tot felul de opinii care nu sunt justificate.

Eu cred că acea opinie îi aparține și nu va face din asta o ambiție. Cu siguranță acest lucru se va face de luni, așa cum au decis medicii specialiști, care nu pot fi contraziși. Noi am alocat deja resursele necesare”, a declarat Bădulescu la România TV.

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balș”, a anunțat joi seara testarea unui eșantion de 10.000 de persoane din București pentru infecție cu coronavirus, care ar fi reprezentativ pentru populaţia de peste 2 milioane a capitalei.

El a spus că are deja acceptul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

„Am discutat aseară și astăzi, după ce domnia sa depune jurământul vom avea o întâlnire. E un proiect care trebuie susținut de toată lumea, pentru că ne dă imaginea clară a modului în care se mișcă virusul în populație. Am vorbit cu domnul Tătaru și am reconfirmat acest proiect”, a spus Streinu-Cercel într-o discuție pe care a avut-o cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care a transmis discuția live pe Facebook.

Articolul precedentLia Olguţa Vasilescu, către Orban: “E urgenţă. Poţi plafona preţurile la alimente”
Articolul următorStrategia din Sănătate: Morți-copți, medicii trebuie să fie în spitale!