Fostul viceprimar al Capitalei, Aurelian Bădulescu, coordonatorul consilierilor PSD din Consiliul General, publică o scrisoare a proprietarilor imobilului din  Șoseaua Kiseleff nr 35-37, sector 1, prin care anunță că Nicușor Dan vrea să rechiziționeze fostul palat al lui Miclescu prin expropiere.

Jurist de meserie, Bădulescu îi atrage atenția edilului lef al Capitalei că exrpopierea se poate face doar pentru o cauză publică și nu pentru a fi vândut la licitație.

“𝐍𝐢𝐜𝐮ș𝐨𝐫 𝐧𝐮 𝐬𝐞 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐚𝐫𝐚 𝐜𝐮 𝐂𝐞𝐚𝐮ș𝐞𝐬𝐜𝐮 𝐝𝐞𝐜â𝐭 𝐝𝐢𝐧 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯𝐚 𝐠𝐫𝐚𝐧𝐝𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐞𝐢 ș𝐢 𝐚𝐥 𝐜𝐢𝐧𝐢𝐬𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢. 𝐍𝐢𝐜𝐮ș𝐨𝐫 𝐞 𝐮𝐧 𝐬𝐚𝐦𝐬𝐚𝐫 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐢𝐚 𝐜𝐚 𝐬ă 𝐝𝐞𝐚 𝐦𝐚𝐢 𝐬𝐜𝐮𝐦𝐩 𝐜𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐩𝐢𝐚ț𝐢, 𝐮𝐧 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐣𝐮𝐧𝐜𝐭𝐮𝐫ă 𝐜𝐞 ș𝐭𝐢𝐞 𝐚𝐝𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐚ț𝐢𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥ă 𝐜â𝐭 ș𝐭𝐢𝐞 𝐨 𝐯𝐚𝐜ă 𝐛𝐚𝐥𝐞𝐭”, scrie pe pagina sa de socializare Aurelian Bădulescu, publicând și documentele primite de către Primăria capitalei.

Casa Miclescu are o istorie zbuciumată. Colonelul Radu Miclescu absolvent al Școlii bonapartiste de apărare, de la Paris și soția sa, Elza, au fost nevoiți, timp de aproape 40 de ani, să locuiască în baia casei.

La cererea lui Charles de Gaulle, fost președinte al Franței, care a vizitat Bucureștiul, colonelului Miclescu i s-a dat voie, de către autoritățile comuniste, să revină în casa sa. Dar doar pentru a se întâlni cu șeful statului francez. Ulterior a fost retrimis în baie. Vara, povestește arhitectul Șerban Sturdza putea merge și în garaj, coborând o serie de scări pline de igrasie.

Colonelul Radu Miclescu a murit imediat după 1989. Urmașii săi au vândut drepturile litigioase lui Țiți Dimitriu, fost jucător al Stelei București, pentru suma de 350.000 de dolari.

Astăzi, avocații actualului proprietar se luptă cu Primăria Capitalei în instanțele de judecată. Primăria a reușit să scoată imobilul din lista de patrimoniu.

Casa e aproape dărâmată.

Interesul este imens pentru dezvoltatorii imobiliari, mai ales pentru costul celor 3000 de mp de teren, care valorează 1,5 milioane de euro, la cota de azi a pieței.

Reprezentanții legali ai actualului proprietar, necunoscut publicului, susțin că au început demersurile pentru reabilitarea imobilului, iar Nicușor Dan dorește să-i expropieze.