În contextul în care premierul Ludovic Orban a anunţat că va sesiza Curtea Constituţională privind presupusa netemeinicie constituţională a Moţiunii de cenzură, Augustin Zegrean, fostul preşedinte al CCR a dezvăluit publicaţiei “Adevărul” că acţiunea intreprinsă de parlamentarii PSD e constituţională, doar în situaţia când Moţiunea va fi votată în actuala sesiune extraordinară, adică până la 1 septembrie 2020. 

“Constituţia nu interzice depunerea unei moţiuni de cenzură în sesiune extraordinară”, susţine fostul preşedinte al CCR, Augustin Zegrean, pentru “Adevărul.” 

“Problema cu moţiunea PSD e alta. O moţiune de cenzură trebuie să fie votată în sesiunea în care a fost depusă, pentru că un parlamentar nu poate semna două moţiuni într-o sesiune. Aşa spune Constituţia la articolul 113. Acum Parlamentul e în sesiune extraordinară. Prin urmare, moţiunea depusă de PSD trebuie votată în această sesiune extraordinară, deci până la 1 septemberie, când începe sesiunea ordinară. Dacă votul moţiunii se prelungeşte după 1 septembrie, se încalcă Constituţia”, a explicat Augustin Zegrean pentru Adevărul. 

Articolul precedentA intrat în vigoare Legea Stănescu. Revânzarea terenurilor agricole se impozitează cu 80%
Articolul următorDaniel Băluţă, în premieră printre primarii PSD: Are 5.000 de tablete, dar nu le dă de pomană