Legea predării teoriei de gen în școli a fost picătura care a umplut paharul pentru fostul europarlamentar liberal Traian Ungureanu. Acesta îl face praf și pulbere pe Klaus Iohannis într-un editorial din Adevărul.
Traian Ungureanu și-a înlăturat orice filtru și a spus verde în față ce crede despre președintele țării: „E un personaj servil, laș, fără valori, decorativ și consiliat la Cotroceni de proști. Prin alegerea președintelui Iohannis, românii se calcă singuri în picioare netezind drumul tîmpeniei”, transmite Inpolitics.
„Klaus Iohannis se bagă în lucruri pe care nu le înţelege. Preşedintele ştie, însă, ce trebuie să repete şi e gata să se transforme din statuie mută în coadă de topor activ. Preşedintele nostru e îndeajuns de laş pentru a fi îndeajuns de abil pentru a curta bunăvoinţa patronilor de la care îşi recoltează stima de sine”, scrie fostul politician.
„Iohannis nu are valori şi răsuceşte gîtul logicii, presupunînd că nici ţara care l-a ales nu are aşa ceva. Altfel, nu l-ar fi ales. Chiar şi aşa, în spatele acestui sofism mizer se află ceva trist:
servilismul lui Iohannis corespunde degradării noastre culturale – lipsei totale de atuuri la nivel naţional.
Cu ce fapte, cultură, PIB, kilometri de autostradă şi număr de locuri de muncă putem noi riposta?
De pe ce bază putem respinge convingător asaltul fantismului progresist? Cu doine şi sutane? E prea puţin. Lecţia e de învăţat din Polonia, Ungaria, Cehia şi alte naţii ale Estului care se ţin bine pe picioare, pentru că au minte, curaj şi palmares.
Cînd eşti nedefinit şi veşnic la dispoziţie, te grăbeşti, prin propriul Preşedinte, să te calci singur în picioare, pentru a netezi drumul tîmpeniei. Dealtfel, sesizarea trimisă Iohannis Curţii Constituţionale e cel mai bogat şi reprezentativ document-oglindă al societăţii româneşti a momentului. În el se vede tot – nu numai un Preşedinte decorativ şi decorator ca o pensulă în mîna unui zugrav orb. Sesizarea, aşternută pe hîrtie într-o agramateză coaptă, reproduce fidel prăbuşirea limbii, gramaticii şi culturii în România Educată a numitului Preşedinte. Partea rezervată argumentaţiei e un dezastru încă mai mare. Căci agramaţii care au scris sesizarea sînt, fireşte, şi proşti” mai comentează jurnalistul.

Articolul precedentOmul, între taină și unitate statistica
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 22. Cei mai puternici oameni din lume, în pericol