Primăria Sectorului 1 elaborează Planul Urbanistic Zonal printr-un contract încheiat cu o firmă de casă, deținută de un pretins arhitect, în fapt un tenor care pretinde că evoluează la Opera Română, deși nu pare a fi absolvit Conservatorul și un autointitulat teolog.

Primăria Sectorului 1 a primit o ofertă să elaboreze Planul Urbanistic Zonal, printr-un contract de sponsorizare, respctiv „gratis”. Suma pusă la dispoziție de Asociația Centrului de Cercetare pentru Dezvoltare Durabilă, condusă de Virgil Profeanu, a fost de 330.000 de lei, adică aproximativ 70.000 de euro. O altă ONG a sesizat Agenția Națională pentru Achiziții Publice argumentând că acest tip de contract nu este permis de lege, respectiv Legea 98/2016. În plus, Asociația Salvați Cartierele Dămăroaia și Bucureștii Noi atrage atenția că ar putea fi un conflict de interese, pentru că sponsorizarea vine de la o asociație deținută de Virgil Profeanu, dar proiectul este elaborat de firma Vego Concept Engineering SRL, deținută tot de Virgil Profeanu, iar șeful de proiect este același Virgil Profeanu.

De altfel, Virgil Profeau deține monopolul în ce privește serviciile de urbanism, respectiv serviciile de proiectare și autorizare în Regiunea București-Ilfov.

Asociația Salvați Cartierele Dămăroia și Bucureștii Noi precizează că firma lui Virgil Profeanu lucrează la alte proiecte cu mari dezvoltatori, care au în palmares cartiere de blocuri. Mai mult, societatea Vego-Concept Engineering SRL întocmește documentații similare si pentru Primăria Sectorului 3, Primăria Sectorului 4, Primăria Sectorului 6, precum și Primăria Orașului Popești-Leordeni. Cu alte cuvinte, firma lui Profeanu a penetrat și administrația publică locală din județul Ilfov.

Virgil Profeanu a afirmat că, pe lângă aptituinile de manager bun, este și un bun tenor. Dar tot el recunoaște că, deși este prim-solist al Operei, nu are Conservatorul. Totodată, deși lucrează în proiecte de urbanism și arhitectură, fără să aibă facultatea de specialitate, Ordinul Arhitecților București nu îi recunoaște lui Virgil Profeanu calitatea de arhitect, nefiind absolvent al unor studii de specialitate, ci fiind doar doctorand.

„Nu m-am prezentat niciodată ca arhitect, ci ca doctorand al Universității de Arhitectură. În prezent sunt în anul III de doctorat, cu o lucrare ce vizează managementul proiectării. Este un demers pe care l-am inițiat din pasiune pentru știința managementului și cea a arhitecturii, în egală măsură”, susține Virgil Profeanu.

Articolul precedentEugen Teodorovici scoate documentul: disponibilizarea unor bugetari
Articolul următorLia Olguța Vasilescu dă de pământ cu ordonanța militară! Critică felul în care guvernul Orban a ales să „salveze” România de COVID-19