Pacienții care au trecut prin temuta boală COVID-19 nu se înghesuie să fie donatori de plasmă. Și cum această procedură medicală este singura care s-a dovedit realmente eficientă în lupta cu noul coronavirus, necesitatea donatorilor este mai mult decât necesară.
Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, văzând că Ministerul Sănătății nu mișcă spre a încuraja donarea, a lansat un proiect uluitor: premiu de 1.000 de euro dacă donezi!

Iată anunțul edilului:
„Solutie salvatoare la doua zile distanta! Pacientii cu forme grave de covid-19 au nevoie urgenta de transfuzii cu plasma de la pacientii vindecati, care au dezvoltat anticorpi. Cei aproape 30 000 de pacienti trecuti prin infectia Sars-Cov2 ar putea sa-i salveze pe cei care au forme mai dificile. Toate tarile din lume duc o batalie acerba pentru a salva cat mai multe vieti.
S-au creat, deja, programe nationale pentru stimularea donarii de plasma.
In Romania, din pacate, nu exista un astfel de program concret. Doar lamentarile Ministerului Sanatatii ca pacientii vindecati nu prea vor sa doneze (pana in 400 au donat, din 30 000 vindecati).
Am scris un proiect dedicat acestei nevoi stringente, impreuna cu medicii de la Administratia Spitalelor, pe care il voi adauga joi pe Ordinea de zi a Consiliului General.
In esenta, este vorba despre convingerea cat mai multor pacienti tratati sa fie salvatorii celor care sufera, prin intalniri, discutii, argumente umanitare.
In plus, la acest efort vom adauga si un stimulent financiar in cuantum de 1000 de euro, sub forma tichetelor de masa si/sau cadou, din care donatorii pot procura medicamente (vitamine, minerale), alimente necesare revenirii tonusului dar si alte produse necesare.
Suntem in pandemie, deci intr-o situatie exceptionala. Chiar daca, in timpuri normale, legislatia privind donarea nu prevede si stimulente financiare, acum suntem intr-o situatie de exceptie.
Prin urmare, este nevoie de o exceptie de la lege, pentru a salva cat mai multe vieti!
Nu cred ca ar fi normal sa ne incurcam in prea multe detalii birocratice si cutumiare, atunci cand este vorba despre un interes superior : salvarea romanilor care sufera de o forma severa a infectiei covid 19!

Articolul precedentCozmin Gușă: “PNL va suferi cel mai tare electoral”
Articolul următor100% TU DECIZI! Marian Mina, fostul casier de la pod, șef la județ. Rețeaua nașilor de la Giurgiu