PSD va face plângeri penale pentru alocări bugetare discreționare destinate localităților administrate de PNL, USRPLUS sau UDMR. Biroul Pemanent al PSD a luat decizia cu deosebire în legătură cu Anexa 703 la Bugetul de stat pe 2021. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că prin anexa incriminată sunt alocate 380 de milioane de lei exclusiv către administrațiile locale controlate de coaliția de guvernare.  Aleșii locali ai PSD intenționează să vină la București și să protesteze în fața Palatului Cotroceni.
Plângerile penale ii vor viza pe prefecții și miniștrii care au semnat note de fundamentare pentru alocări bugetare pe criterii politice, din toate cele  3 guvernări liberale, Guvernul Orban, Guvernul Ciucă și Guvernul Cîțu.
Revenind la Anexa 703, Marcel Ciolacu a declarat în conferința de presă a partidului că în baza acestui document sunt  împărțite injust 380 de milioane de lei.  20 de județe,, exact  cele administrate de PSD nu primesc nici un ban. “O măgărie” este eticheta pusă de liderul social-democrat care a exemplificat cu situația în care Județul Covasna primește 21 de milioane, iar Județu Brașov 30 de milioane. Spre comparație, Județul Dâmbovița, cu o populație dublă față de Covasna primește 672 000 de lei,  iar Doljul, cu o populație triplă, primește de 5 ori mai putini bani.
Fondul de rezervă la dispoziția primului-ministru nu este destinat clientelei politice, exista pentru nevoi deosebite, cum ar fi efectele unor calamități sau situații disperate constatate, a atras atenția Marcel Ciolacu.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentSuspendarea Puz urilor va aduce procese pentru avocați și haos în București
Articolul următorCulisele statului paralel | Mafia lemnului nu iartă! Până unde vor merge crimele și măcelul pădurilor țării?