Ascensiunea la vârful SRI și menținerea în structurile de putere ale lui George Maior i se datorează miliardarului declarat filantrop, George Soros. Într un interviu acordat jurnalistei Anca Alexandrescu, pentru Realitatea Plus, fostul ministru de Externe, Adrian Severin, plasează construcția asa numitului stat paralel din România în relație cu o parte din deep state ul american, o alianța discretă și informala între structuri de putere din SUA, printre care și Fundația pentru o Societate Deschisă, fundație patronata de George Soros. Renunțarea la culegerea de informații din statele aliate, transparentizarea totală a structurilor românești de informații, folosirea luptei împotriva corupției în competiția politica, dar și acceptarea ca noii aliați sa decidă cine conduce instituțiile în România sunt decizii care au adus tara noastră într o situație inrobitoare. 
“Cariera domnului Maior la Washington nu este nici pe departe curată. Ea este explicabilă printr o serie întreagă de aranjamente de culise care nu s au făcut cu statul oficial american, ci cu deep state ul, cu statul subteran american. Cu anumite clanuri, structuri, personalități și personaje”, a declarat sigur pe sine Adrian Severin pe parcursul unui interviu în care a ținut sa precizeze ca orientarea euro atlantică este cea corectă, dar este pus în discuție felul cum s a construit aceasta relație. Patru nume a oferit Adrian Severin ca fiind promovate și susținute de străinătate, mai precis de către George Soros. Celelalte 3 sunt Monica Macovei, Iulian Fota și Iulian Chifu. Dar Adrian Severin introduce în metamorfozele statului român și alt tip de persoane: “anumiți lideri, și aici mă gândesc în special la Traian Băsescu, observând ca nu au un sprijin politic suficient de solid în România și că au nevoie de sprijin politic extern, au oferit toată România pe tavă străinătății. Și asta s a întâmplat după 2004” a declarat fostul ministru de Externe si europarlamentar.
Fostul diplomat este de părere ca noi nu ne am întors la aservirea anterioară anului 1989, ci mai rău. Persoanele nominalizate ca parte a statului paralel dădeau dovada de loialitate ” nu data de SUA, ca sigur ca trebuie sa fim loiali partenerilor noștri. Ci cu o anumita grupare din statul american. Această grupare a constituit o nu numai Soros. E vorba de tot felul de dinastii, de tot felul de oligarhii, de tot felul de clanuri americane care au constituit acest stat subteran și care are un partener specific în Romania, care nu este statul oficial, ci este un stat subteran care aduna puteri suficiente pentru a  bloca activitatea statului oficial, acela bazat pe Constituția României.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentAurelian Bădulescu: Orban a luat la trap Moldova, călare pe un cal de carton
Articolul următorDâmbovița este dominant social democrată