Adrian Năstase face o remarcă interesantă pe blogul său, privind dubla măsură a strigătului “fără penali.” Multă lume se întreabă unde sunt protestatarii #rezist? De ce nu mai fac mitinguri în fața guvernului și să strige cu toate puterile împotriva penalilor.

Adrian Năstase își amintește că președintele Klaus Iohannis urla că s-a săturat “de atâția penali și infractori în vârful politicii românești”. Pentru afirmatia asta, a fost amendat de CNCD. Curtea de Apel Bucuresti l-a iertat de amendă. A considerat că e vorba de un fel de alintare politică.

“Acum, faptele de tinetete ale premierului, sanctionate in SUA printr-o condamnare definitivă, pun in discutie perenitatea strigătului de luptă al lui Iohannis si, partial, al coalitiei de guvernare. Ce se va întâmpla cu referendumul propus? Va mai fi revizuită, în acest sens, Constitutia?” se mai întreabă fostul premier, care și-a ispășit pedeapsa dar nu este reabilitat de societate. Mulți români îi mai pun stigmatul de penal.

“Marele proiect de reformă morală si juridică al Dreptei pare că se indoaie. Tema „penalilor” – strigătul de luptă electorală – a fost distrusă printr-un banal incident de circulatie in SUA din perioada cand PSD prelua guvernarea in România,” remarcă Năstase.

“Interesantă evolutia din dezbaterea publică pe acest subiect. La început, părea că este o contraventie, ceva similar cu a trage fetele de codite, la scoală. Sau a pune piedică unui coleg (de fapt și acum s-ar putea ca un coleg să fi incercat să pună o piedică!). Ba, mai mult (folosesc o formulă pe care am învățat-o de la televizor), am înțeles că trebuie să comparăm competenta, abnegatia, profesionalismul actual cu greselile tineretii, să fim toleranti si să mergem mai departe. Fireste, această concluzie este valabilă doar pentru greselile reprezentantilor Dreptei politice”, conchide Năstase.

În final comentează că anumiți politicieni capătă un fel de indulgențe pentru faptele comise, din partea unor structuri din țară sau din străinătate.

 

Articolul precedentCe încredere mai au românii în premier după scandalurile în care este implicat – Sondaj INSOMAR
Articolul următorJOACA POLITICIENII BARBUT?