După mai mult informaţii apărute în spaţiul public, potrivit cărora, Klaus Iohannis a interzis orice manifestare publică pentru sărbătorirea Trianonului, la 100 de ani de la recunoaşterea Marii Uniri. Fostul premier Adrian Năstase se întreabă de ce urmaşii Brătienilor nu au sărbătorit.  

“Răspunsul e simplu – nu l-au sărbătorit.

Poate că le-a fost ruşine, deşi Ion I.C. Brătianu a avut un rol important la Conferinţa de pace de la Paris, de după Primul Război Mondial, şi în negocierea tratatelor ce au urmat. Inclusiv in ceea ce priveşte negocierea Tratatului de la Trianon.

Credeam că liberalii, urmaşii Brătienilor, vor folosi momentul Centenarului, la 4 iunie, pentru a pune în lumină contribuţia ilustrului om politic în realizarea României Mari.

Nu a fost aşa. Ei au preferat să urmeze instrucţiunile noului lor coleg de partid, Klaus Werner Iohannis, şi au blocat toate manifestările din ţară şi din străinătate, dedicate marcării acestui important eveniment.

Sunt convins că alegătorii din Transilvania vor şti să aprecieze cum trebuie această decizie ruşinoasă,” a conchis Adrian Năstase pe blogul său. 

Articolul precedentReinventarea USL sau întoarcerea mortului de la groapă
Articolul următorPlanul primarului Daniel Băluță pentru următorul mandat: Sectorul 4 se va mări cu trei comune!