În urma atacurilor virulente ale preşedintelui Klaus Iohannis la adresa PSD, liderii formaţiunii au decis să ofere poziţii moderate, cu câteva excepţii. Fostul preşedinte al PSD, Adrian Năstase, deşi recunoaşte că nu are nicio relaţie cu actuala conducere,  consideră că Iohannis ar trebui declarat persoana non-grata şi înfiinţat un comitet de monitorizare a declaraţiilor sale. 

“Eu admir faptul că liderii PSD au decis să nu facă decât nişte uşoare declaraţii de răspuns împotriva lui Iohannis, înţeleg că unii jurnalişti apreciază această strategie. După părerea mea, lucrurile ar trebui totuşi clarificate. E vorba totuşi de foarte mulţi membri ai PSD care se simt lezaţi de aceste acuzaţii, cum au fost şi cele legate de vânzarea Ardealului, cum au fost jignirile repetate de aseară.

Aici eu cred practic că ar trebui anunţat că preşedintele Iohannis a devenit persona non grata şi că nu mai există posibilitatea unei comunicări cu el. Ar trebui creată la partid o comisie pentru monitorizarea sa, sigur, nu se pune problema în perioada stării de urgenţă a unor măsuri, dar sunt măsuri constituţionale care vor avea nevoie la un moment dat de o anumită argumentaţie iar eu cred că PSD ar trebui să aibă doar un anumit tip de relaţie doar cu guvernul. Nu este necesar, mai ales după 15 mai să continue nişte relaţii de consultare, de telefoane, de aparenţe, care în mod evident intră în zona de campanie electorală pentru Iohannis şi lucrul acesta este deranjant,” a declarat Adrian Năstase reporterilor Mediafax.

Articolul precedentVIATA CA O LOTERIE?
Articolul următorEuroparlamentarii PSD au cerut comisarului pe agricultură ajutor pentru viticultorii români