Pe mai multe surse s-a aflat că la comanda verbală a lui Klaus Iohannis, transmisă pe canale neoficiale, nicio autoritate nu a avut voie să organizeze vreo acţiune cu prilejul sărbătoririi Trianonului. 

Recent, presa de calitate din Germania, l-a catalogat extrem de dur după atacul asupra PSD şi a lui Marcel Ciolacu în aşa zisa vindere a Ardealului. Marile cotidiane germane au catalogat gestul preşedintelui drept unul anti-maghiar, nu anti-PSD. 

Ieri se aniversa Centenarul Trianonului.  Fostul preşedinte al PSD, Adrian Năstase, a dezvăluit pe blogul său cenzura impusă de preşedinte. 

“Această bornă a istoriei româneşti – Centenarul semnării Tratatului de la Trianon, la 4 iunie 1920, de către dr. I.Cantacuzino şi de Nicolae Titulescu, în numele României, trebuia marcată ieri pe baza Legii iniţiate de Titus Corlăţean şi Şerban Nicolae. Legea, aprobată de Parlament, nu a fost încă promulgată de Klaus Iohannis, cel care îl acuza pe Ciolacu că vrea să vândă Ardealul ungurilor.

Mai mult, prin MAE şi ICR s-au transmis instrucţiuni (verbale?) pentru blocarea în străinătate a tuturor manifestărilor consacrate Zilei Trianonului.

În plus, Romfilatelia urma să introducă în circulație o emisiune de mărci poștale „Centenarul Tratatului de la Trianon”, pentru a aniversa 100 de ani de la recunoașterea internațională a Marii Uniri. Pe timbrul emisiunii, care avea valoarea nominală de 8,5 lei, urma să fie ilustrat Nicolae Titulescu, prim delegat al României la Conferința de Pace de la Paris, având pe fundal Palatul Marele Trianon. Colița emisiunii descria o compoziție dedicată Centenarului Tratatului de la Trianon, semnat la 4 iunie.Lansarea acestor timbre omagiale a fost insa anulată.

Sunt două întrebări care apar:

1. Cine are, in Romania, autoritatea necesară pentru a bloca acastă mare sărbătoare a românilor 

şi

2. Credeţi că pentru aceste lucruri Klaus Werner Iohannis merită decoraţia “Ordinul de merit” al Ungariei, la fel ca Lasklo Tokes şi Lucian Boia?”, se întreabă Adrian Năstase pe blogul său. 

Articolul precedentSondaj CURS: PSD pierde 2 % într-o lună
Articolul următorSe pregătește cea mai mare alianță de STÂNGA. Consens politic la nivel înalt