Puțină lume a comentat în spațiul public declarația lui David Muniz, însărcinatul cu afaceri americane al Ambasadei de la București, cel ce avea să declare că e nemulțumit de amendamentul la Legea de desființare a SIIJ, prin care secțiile de judecători și de procurori din CSM dau aviz pentru trimiterea magistraților în judecată.

“Acest amendament propus transmite un semnal gresit…pare ca acest amendament le dă judecătorilor un fel de imunitate fată de trimiterea în judecată”, a mai spus noul comisar. Adrian Năstase a fost unul dintre puținii oameni politici care a remarcat intruziunea ilegală a lui Muniz în legislația națională. Gestul său încalcă regulile Convenției de la Viena, privind statutul diplomaților.

“Sigur, nu știm dacă aceste „încurajări” vin indirect de la Monica Macovei, proaspăt repatriată la Bucuresti, de la Victoria Nuland, reîntoarsă la Departamentul de Stat sau, cu titlu personal, de la David Muniz, ținând de experiența sa la Tirana, Kirkuk, Podgorita, Pristina, Kuala Lumpur. Oricum, acest amestec în activitatea legislativului de la București este intolerabil. El încalcă regulile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice, dar și regulile de respect între parteneri”, a mai spus Adrian Năstase, fostul premier pe pagina sa de internet.

 

Articolul precedentNoile RESTRICȚII oficiale: „În weekend circulația va fi permisă până la 20, iar la firme/operatori economici până la 18:00”
Articolul următorPSD: Guvernați sau plecați?