Fostul premier PSD, Adrian Năstase, consideră că aşa-zisul scandal al demintarilor PSD din şaormerie şi cearta lor cu turcul antreprenor a fost mega gonflat de televiziunile de sistem pentru a acoperi scandalurile legate de achiziţiile dubioase şi intenţia guvernului de a menţine starea de alertă. 

“A început pre-campania electorală. Este important cine construieşte agenda media şi cu ce teme. Guvernul Orban se ataşează tot mai mult de coronavirus, pe care îl doreşte împachetat în continuare în diverse “stări” (de urgentă, de alertă, etc) pentru a controla agenda zilei şi “carantinarea” opozitiei.

Scandalul măştilor de protecţie – de proastă calitate dar scumpe – a perturbat oarecum această strategie. Pare că a fost un act de corupţie necesar şi util pentru ţară.

Totuşi, pentru a acoperi micul zumzet mediatic declanşat de această operaţiune “specială”, a fost declanşat, prin mai multe site-uri de ştiri şi televiziuni, “mega-scandalul” celor doi deputaţi PSD bonomi (grăsuţi şi cu chelie) care au cotropit, în miez de noapte, fără măşti, o şaormerie. Acolo, vajnicii apărători ai ministrului PNL de la interne au intervenit operativ şi i-au amendat. În apel, cei doi deputaţi au mai primit câte o amendă.  La ştiri, filmuleţul respectiv bate imaginile cu inundaţii sau căderea guvernului din Franţa. De două zile, PSD se ocupă să explice că cei doi nu au avut mandat de la partid pentru a merge să consume şaorma în Centrul (istoric) vechi al Capitalei.

În locul lor, aş fi anunţat, sec, imediat, că după alegerile parlamentare cei doi vor avea mai mult timp să meargă noaptea la şaormerie şi să se certe Mustafa.

Iar apoi aş fi revenit la temele economice şi sociale critice ale acestei perioade”, scrie Adrian Năstase pe blogul său.

Articolul precedentCiolacu: Proiectul de lege al guvernului privind carantina şi izolarea, un alt zombi legislativ
Articolul următorSorin Grindeanu dă semnale că s-ar întoarce în PSD. Dar nu acum