Fostul premier Adrian Năstase anunță că a depus cerere de reabilitare judecătorească, iar dacă aceasta îi va fi acordată, atunci i se vor revoca toate interdicțiile, inclusiv dreptul de a face politică.

”In conditiile in care s-au implinit toate conditiile prevăzute de lege, am depus astăzi, la instantă, solicitarea de reabilitare judecătorească.”, scrie Adrian Năstase, pe blogul personal.

Cum intervine reabilitarea:

(1) Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanță, după împlinirea următoarelor termene:

  1. a) 4 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, dar care nu depășește 5 ani;
  2. b) 5 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depășește 10 ani;
  3. c) 7 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani sau în cazul pedepsei detențiunii pe viață, comutată sau înlocuită cu pedeapsa închisorii;
  4. d) 10 ani, în cazul condamnării la pedeapsa detențiunii pe viață, considerată executată ca urmare a grațierii, a împlinirii termenului de prescripție a executării pedepsei sau a liberării condiționate.

(2) Condamnatul decedat până la împlinirea termenului de reabilitare poate fi reabilitat dacă instanța, evaluând comportarea condamnatului până la deces, apreciază că merită acest beneficiu.

Recent Liviu Dragnea a anunțat că ar dori să colaboreze cu fostul premier al României în proiectul Alianța pentru Patrie. Adrian Năstase a declinat oferta, pe motiv că nu știe programul politic al noii formațiuni.

 

 

 

Articolul precedentEugen Teodorovici se miră de ce liderii PSD nu vor să preia puterea
Articolul următorLudovic Orban respinge ideea unui guvernul tehnocrat