Adrian Năstase susține pe blogul său că actualul blocaj politic i se datorează lui Klaus Iohannis care l-a pus “teleghidat” pe Cîțu la butoanele PNL. Într-o analiză pertinentă, fostul președinte al PSD susține că UDMR-ului îi convine cel mai mult un guvern slab, iar “AUR se amuză, folosind anti-vaccinistii pentru a-si mări cota de piată.”

“Situatia este blocată. Configuratia parlamentului si rolul nefast al lui Iohannis, care a învrăjbit partidele, fac improbabilă realizarea unei majorităti parlamentare stabile. Lipsa de încredere reciprocă a liderilor politici și a acestora în Iohannis blochează orice negocieri serioase,” este de părere fostul prim ministru al României.

“Alegerea teleghidată a lui Cîțu in fruntea PNL a făcut și mai dificil acest proces,” comentează fostul lider social democrat. El mai propune ridicarea pragului electoral la 10% pentru a facilita apariția sistemului bipartinic, ceea ce e absolut imposibil în actuala configurație politică.

A reluat ideea mai veche a liberalilor de schimbare a Constituției, pentru crearea unui regim parlamentar, președintele fiind ales de Parlament.

 

Articolul precedent60% dintre români preferă valorile tradiționale
Articolul următorConsilier general PSD: “Patriarhul? Normal că e securist.” După dezvăluirile Recorder și-a dat demisia