Prezent în studioul B1 Tv, ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, a fost întrebat de ce carnea de vită românească este mai scumpă decât cea argentiniană, a explicat: „Ce nu are Argentina și are Uniunea Europeană? Condiții similare. Argentina poate produce soia modificată genetic cu care hrănește animalele, noi nu avem voie pentru că suntem în Uniunea Europeană, dar în schimb importăm șrot de soia modificat genetic din Argentina. E Uniunea Europeană”.

Din 25 noiembrie sunt ministrul Agriculturii. La prima întâlnire, în 12 decembrie, când am mers la Bruxelles, am spus, oameni buni, vrem să ne păstrăm fermierii? Trebuie să aplicăm condiții egale fermierilor noștri cu cei cărora le permitem să aducă produse agroalimentare în Uniunea Europeană. Nu trebuie să renunțăm la asta. Problema noastră cea mai mare în Uniunea Europeană a fost că atunci când la Bruxelles au mers reprezentanți ai statului român au fost uneori voci multe și am fost reprezentați de voci multe”, a adăugat ministrul.

El spune, de asemenea, că este „un susținător și un adept al valorilor europene, al acestei Uniuni Europene, dar nu trebuie să uităm niciodată specificul fiecărui stat membru”.

Comisia are ambiții mari de mediu, pachetul Fit for 55. Se poate ca în 2055 în Uniunea Europeană să fim acoperiți de o cupolă de sticlă, în care vom respira aer curat și vom mânca lăcuste, mai sunt valabile?”, a continuat social-democratul.

Articolul precedentVlad Popescu, fiul lui Piedone, va candida la alegerile pentru postul vacant de primar al sectorului 5
Articolul următorKlaus Iohannis a trecut strada Coaliția fără să-i ceară cineva