Negocierile politice pentru alocațiile bugetare privind programele diferitelor ministere au fost de succes pentru ministerul agriculturii, conform datelor publicate de Adrian Chesnoiu, ministrul agriculturii.

”Mă bucur că am obţinut o majorare substanţială a fondurilor pentru subvenţiile fermierilor”, a transmis ministrul, precizând că, astfel, cei care produc hrană de calitate vor beneficia de ajutorul de care au nevoie.

”Bani mai mulţi pentru Agricultură! 24.6 miliarde de lei avem la dispoziţie în bugetul anului 2022, pentru dezvoltarea agriculturii şi satului românesc, o creştere de aproape 4% faţă de anul acesta. Mă bucur că am obţinut o majorare substanţială, de peste 41%, a fondurilor pentru subvenţiile acordate fermierilor. Astfel, cei care muncesc de dimineaţă până seara pentru a produce hrană de calitate vor beneficia de ajutorul de care au nevoie”, a scris, joi, pe Facebook, ministrul Agriculturii.

Cu același prilej, noul ministru al agriculturii anunță că a mai obținut bani și pentru subvenționarea a jumătate din energia electrică consumată pentru irigații.

Programul de succes, Tomata, propus și pus în schemele de finanțare guvernamentale de către PSD va fi realuat.

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat, în plenul reunit de joi, proiectul de buget pentru anul 2022 şi proiectul de buget al asigurărilor sociale pentru anul 2022.

 

Articolul precedentMarcel Ciolacu crede că obligativitatea deținerii certificatului verde la locul de muncă e anticonstituțională
Articolul următorGabriela Firea cere introducerea brățărilor electronice acolo unde se cere ordin de protecție