Considerat ca fiind “Câinele lui Trump,” Boris Johnson ne convinge în aceste zile că Ileana Vulpescu a avut gura aurită când a încadrat politica într-o ramă socială. Dar să vedem ce argumente noi au apărut în susținerea tezei marii scriitoare românce.
Premierul britanic Boris Jhonson a anunțat vineri pe pagina sa de twitter că s-a simțit minunat după discuția telefonică avută cu noul președinte al SUA, Joe Biden. Convorbirea, potrivit surselor britanice de presă, a durat 35 de minute. S-au abordat “o gamă largă de subiecte,” notează The Telegraph.
O sursă a acestei publicații a dezvăluit că Boris Johnson a salutat „fantasticele acțiuni inițiale din partea administrației Biden și că „a reapărut speranța după un moment întunecat”.
Reamintim că Boris Johnson l-a criticat pe Donald Trump pentru discursul său din 6 ianuarie, când a îndemnat republicanii să-și arate forța și convingerea.
Asta după niciun an de la întâlnirea Johnson-Trump, când premierul de la Londra a spus că “admiră din ce în ce mai mult pe Donald Trump pentru lucrurile fantastice pe care le-a făcut”, mărturie a The Conversation.
„Faceți America din nou grozavă!” l-a îndemnat atunci Boris pe Donald. Totodată a recunoscut că-i împărtășește principiile. Atunci, nu acum. Acum vorbește despre Trump, ca de un “moment întunecat.”
După un an, fostul “câine al lui Trump” declară că e emoționat de discuția cu Joe Biden care – în urmă cu ceva timp – îl considera pe premierul britanic “o clonă fizică și emoțională a fostului președinte american.”
Politica ne învață tot mai mult că numai boul e consecvent și că liderii se bazează pe memoria de scurtă durată a publicului.
În toamnă când liberalii își vor arunca balastul userist din corabia guvernamentală și se va readuce guvernul minoritar în Palatul Victoria, nimeni nu-și va mai aminti de stigmatul pus PSD. Peste noapte, va fi prezentat ca nou. Și PSD, hulitul de ieri, va susține noul guvern liberal. Dar nu va mai exista un Viorel Hrebenciuc care să scoată bani pentru primarii pesediști și să protejeze rețeaua social democrată din administrația centrală și locală.
“Politica e o curvă”, zice poporul.
Johnson vine cu argument în plus.
Marea noastră scriitoare Ileana Vulpescu, apreciată pentru “Arta conversației,” avea să completeze alegația populară: “În comparație cu politica, bordelul este o mănăstire.”