Primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone POPESCU, și-a format o echipă puternică. Acesta și l-a luat consilier personal pe generalul Gabriel Crețu, fost director adjunct la SPP și pensionat în urma scandalului cu ceaiul halucinogen ayahuasca.

Informația dezvăluită de EVZ.ro arată faptul că Piedone se pregătește de mari războaie în administrarea Sectorului 5. Acesta și-a luat un expert în siguranță națională, contraterorism și contrainformații, pe generalul Gabriel Crețu.

Fostul sepepist a făcut parte din elita Serviciului Român de Protecție și Pază și mâna dreaptă a directorului Lucian Pahonțu. Acesta a activat în cadrul serviciului mai bine de un deceniu.

Trecerea lui în rezervă a survenit în urma unei anchete într-un caz de consum de substanțe interzise. Mai exact, e vorba de o clinică deținută de Gelu Olteanu și iubita sa, unde se consuma ceai Ayahuasca, ceai care conține substanțe halucinogene interzise în România.

La acel moment, în decembrie 2019, DIICOT a decis arestarea pentru 30 de zile a fostului șef al serviciului secret al MAI, Gelu Olteanu, și a iubitei acestuia, Vanessa Youness, precum și a cetățeanului britanic, Thomas Lishman, care „organizau în comuna Răcari din județul Dâmbovița reuniuni șamanice, contra cost, unde se consuma ayahuasca, o băutură ce conține un drog de mare risc”, spuneau procurorii. 

Generalul Crețu a fost considerat doar un simplu consumator, deși nu se știu împrejurările în care un om de calibrul său, care deține informații sensibile și care este monitorizat permanent de serviciile speciale ale SPP, ajunge să fie săltat de mascați dintr-o vilă unde se consumau plante halucinogene.

Crețu este noul director al Economatului Sector 5

În prezent, Crețu a acceptat funcția de consilier al noului primar de la Sectorul 5. Piedone l-a concediat, astăzi, 30.12, pe directorului general al Economat Sector 5 SRL și a oferit acest post generalul Gabriel Creţu.

„Le mulţumesc tuturor consilierilor locali pentru că au dat dovadă de solidaritate în interesul cetăţeanului pentru aflarea adevărului. Începând de astăzi, domnul Leonard Petre nu mai este director general al Economat SRL. Începând de astăzi, Economatul nu va mai risipi banul public. Noua conducere va prezenta un raport al activităţii societăţii în faţa consilierilor la cel mult două săptămâni.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone POPESCU.

Directorul Economat, demis după ce a fost prins cu facturi aberante

”În 2018, societatea Economat Sector 5 SRL a achiziționat un patinoar artificial de 10.700 de metri pătrați (140.000.000 lei), 5.201 de patine de diferite mărimi (1.000 lei/ perechea), urși polari și pinguini – stabilizatori de echilibru pentru începători (15.000 lei fără TVA/bucata)”, arată comunicatul de presă. După cum se poate vedea din poze, achizițiile  aduc foarte mult a butaforie, de la pinguinii pe schiuri la urșii polari cu cravată albastră, și ei pe schiuri.

Patinoarul artificial este atât de mare, încât nu poate fi amplasat în niciun parc din Sectorul 5. De 2 ani, atât patinoarul, cât și patinele se află într-un depozit situat la marginea Capitalei”, a arătat primarul Sectorului 5.

Mai mult, aceste achiziții ale Economat Sector 5 nu apar în SEAP (platforma guvernamentală de transparență în achiziții publice), nici la anunțuri de atribuire, nici la cumpărări directe.

Economat Sector 5 a fost condusă de Leonard Petre, unul dintre oamenii de încredere ai fostului primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentRomânia are de plătit anul acesta despăgubiri CEDO de 33.874.800 de euro
Articolul următorMarcel Ciolacu spune că Guvernul a păcălit cu cinism copiii țării