“Am avut în cei 4 ani de mandat de primar general și în mandatul de senator o relație foarte bună cu reprezentanții tuturor ambasadelor, inclusiv cu reprezentanți ai Ambasadei SUA. Probabil că domnia sa ( Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la București –n.r.) nu are toate informațiile legate de activitatea acestor companii municipale, poate ( Nicușor Dan-n.r.) i le-a furnizat greșit la acea întâlnire sau în mod vădit eronat.

Toate companiile sunt legale, într-adevăr a fost o decizie a Curâții de Apel care ne-a transmis faptul că ele trebuie votate în Consiliul General cu două treimi, nu cu jumătate plus unu, ceea ce a fost o nedreptate pentru București”, a declarat fostul primar general al Capitalei, la Realitatea Plus.

Soțul Gabrielei Firea, Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari, l-a ironizat pe oficialul american.  

“Vreau să spun și eu o frază vizavi de intervenția Excelenței Sale, ambasadorul Statelor Unite ale Americii , vizavi de societățile municipale. Am o rudă, care a murit săracul cu lobul urechii drepte mai mare . Știți de ce? Pentru că avea galenă, ascultă Vocea Americii în coșar, la țară, la el, acolo, avea el ascunsă galena, și-I tot aștepta pe americani să vină să ne salveze de ruși. Și săracu a murit, au venit americanii, au plecat rușii . Și concluzia e că astfel de companii munciipale sunt în întreagă Europa”, a declarat și Florentin Pandele, la Realitatea Plus.

Premierul Ludivic Orban şi primarul Nicuşor Dan au avut luni o întâlnire cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman. Reprezentantul SUA l-a felicitat pe noul primar general al Capitalei, l-a asigurat de tot sprijinul său şi i-a cerut să desfiinţeze companiile municipale înfiinţate de Gabriela Firea.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentGabriela Firea, la “Legile Puterii”: Sabotajul a fost făcut pe față, cu scop politic, astfel încât bucureștenii să fie supărați pe mine
Articolul următorGuşă, profeţii apocaliptice: vine teroarea