Prezent vineri la Eforie Nord, la reuniunea Consiliului din România al Ligii Navale a SUA, ambasadorul american la București, Adrian Zuckerman, a lansat mesaje puternic e la adresa României.
“România este un aliat cheie în politică de apărare a SUA. Flancul de Sud Est va fi pe deplin protejat de orice influenta malignă. România nu are de ce sa se îngrijoreze niciodată de integritatea și securitatea granițelor sale” au fost asigurările diplomatului Statele Unite ale Americii. Una dintre garanții este repoziționarea în România a “unui număr semnificativ” de militari americani, după retragerea din Germania, anunțată initial de șeful Pentagonului, Mark Esper. Militarii americani ar ajunge în România, în zona Marii Negre, dar și în Polonia și tarile baltice.
In context. diplomatul Adrian Zuckerman a avut cuvinte laudative la adresa programului economic de relansare elaborat de Guvernul României și a declarat ca România are nevoie de o infrastructura puternica asa cum este prevazut în acest document a se construi. Pe de alta parte, a fost remarcata și schimbarea majora în ceea ce privește PSD, iar diplomatul american nu a fost deloc zgârcit cu laudele la adresa președintelui PSD, Marcel Ciolacu. “Vreau să menționez curajul președintelui PSD, Marcel Ciolacu, de a recunoaște că unul dintre capitolele din istoria PSD a fost influenţat de infractori și a încheiat acest capitol. Îl încurajez să continue să înlăture persoanele corupte din PSD. România nu poate reveni la corupția din ultimii câțiva ani. Trebuie să avanseze ca democrația liberă și vibrantă pe care cetăţenii o doresc și pe care o merită”, a declarat, în discursul său, Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la Bucureşti.
Este o schimbare de perspectiva cu 180 de grade fața de  principalul partid de Opoziție  în raport cu percepția existenta în urma cu mai puțin de un an.

Articolul precedentBalamalele scârțâie în politica românească
Articolul următorPreşedintele islandez Gudni Johannesson a fost învestit sâmbătă pentru un nou mandat de patru ani în funcţia de şef al statului