La sfârșitul lunii aprilie, în sânul masoneriei românești s-a declanșat un imens scandal. Marea Lojă Națională din România, păstorită de dr. Radu Bălănescu, a adus acuzații grave Ritului Scoțian Antic și Acceptat și conducătorului lui, actorul Stelian Nistor. Acum, acest scandal s-a transformat în dosar penal și e pe masa procurorilor.
La vremea respectivă, scandalul s-a finalizat prin schimbarea lui Stelian Nistor de la conducerea Ritului Scoțian, iar mai apoi, la excluderea lui din singurul ordin masonic regular, prin ”ardere între coloane”. Masonii spun că , după această sancțiune, un grup de membri ai ordinului au încercat o ”lovitură de stat”.
Acum, Marea Lojă Națională din România a informat oficial că s-a început urmărirea penală in-rem împotriva celor care au încercat răsturnarea conducerii alese a singurei singurei organizații masonice din România, formând o pseudo-Comisie Specială care ar fi urmat să îl suspende pe Marele Maestru Radu Bălănescu, să organizeze un Convent, forul care ar fi trebuit să aleagă un nou conducător, pe placul puciștilor.
Constituită în afara oricărei reguli interne a Asociației, fără susținere din partea fraților, Comisia a eșuat într-o serie de procese masonice, în cadrul cărora membrii săi au fost suspendați și chiar arși între coloane în judecata de fond. În afara acestei sancțiuni la nivelul ordinului, s-a considerat că încercarea de puci trebuie să aibă și consecințe penale.
Asociația Marea Lojă Națională din România a formulat plângere penală, împotriva făptuitorilor pentru săvârșirea infracțiunii prev. și ped. de art. 90, alin.1 lit. a) din Legea nr. 84/1998, precum și pentru infracțiunea prev. și ped. de art. 244 alin.(1)Noul Cod Penal . De fapt, Asociația acuză că i s-au folosit însemnele oficiale pentru a fi induși în eroare frații din Obediență și pentru a se crea iluzia că actele emise de pseudo-Comisie sunt legale.
Asociația MLNR s-a constituit partea civilă cu suma de 500.000 de euro pentru grave prejudicii constând în daune morale și daune interese.
Inspectoratul General al Poliției Române , Directia de Investigare a Criminalității Economice, a informat Marea Lojă Națională din România, la cererea sa, despre faptul că în cauză a fost disupsă începerea urmării penale “in rem “cu privire la săvârșirea infracțiunilor de contrafacere a unei mărci prevăzută și pedepsită de art. 90, alin.1 lit. a) din Legea nr. 84/1998, precum și pentru infracțiunea de înșelăciune prev. și ped. de art. 244 alin (1) Noul Cod Penal ambele în formă continuată cu aplicarea art .35 , alin. (1) Noul Cod Penal și în concurs cu aplicarea art.38 , alin.(1) Noul Cod Penal și s.a constituit dosarul penal înregistrat la Judecătoria Sectorului 2 .
Vor urma cercetări mai ample față de făptuitorii, precum și audierea lor.

Articolul precedentMarian Oprişan a semnat azi Certificatul de Urbanism pentru porțiunea autostrăzii A7 Buzău-Focșani
Articolul următorSenatul a VOTAT noua LEGE A CARANTINEI. Proiectul a suferit schimbări în proporţie de 90%