Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a făcut o declarație plina de talc la o televiziune nationala, referindu se la comunicatul MAE pe tema condițiilor în care s a plecat la munca în Germania și Austria. Fost jurnalist de prim plan, Rareș Bogdan stăpânește cuvântul și cunoaște foarte bine greutatea propriilor afirmații. Reproducem declarația sa în  continuare:

“Nu este guvernul meu! Este guvernul unui partid din care fac parte, al cărui prim-vicepresedintele sunt, dar nu este guvernul meu. Dacă era guvernul meu eram premier sau vicepremier. Nu sunt. Sunt doar un euro-parlamentar roman, vicepreședinte al partidului.

Reacția Ministerului de Externe este cel puțin nepotrivita, ca să nu spun total neavenita. Orice cetățean român, indiferent dacă este plecat cu un acord interfirme în interiorul UE sau este plecat cu un acord interguvernamental, este cetatean al României. Iar Guvernul trebuie să se ocupe de cetățeanul roman aflat atât în interior cât și în afara granițelor tarii. Cine a scris reacția MAE merita sancțiuni sau merita concediat. Pentru ca nu poți vorbi asa despre cetățeanul roman indiferent cine ar fi el, indiferent dacă a plecat cu o firma privata. Ma voi întâlni marți cu ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Am solicitat un control la toate firmele de plasare a forței de munca, care au dus oameni la sparanghel în Germania și în servicii sociale în Austria, pentru a verifica cu ce valoare a contractelor au plecat, pentru ce valoare au semnat și care sunt condițiile în care lucrează acești oameni. Sigur ca  pe termen mediu și lung susțin oportunitatea sa aducem investițiile marilor corporații europene din tarile asiatice, din Orientul îndepărtat spre Estul Europei. Pana atunci trebuie sa vedem cum putem rezolva problema acestor oameni. Nu consider ca cetățenii din diaspora sunt cetățeni de rangul 2. Consider ca sunt cetățeni la fel ca cei di București, din Cluj, din Rădăuți, din Slobozia sau Caracal. Statul are obligația sa se îngrijească de condițiile lor de munca și de condițiile lor de asistenta medicala. Trebuie sa luam exemplu de la Israel, SUA și Franța”.

Articolul precedentDeputat Gheorghe Simon PSD din Cluj: “PNL a transformat 1 Mai din #ZiuaMuncii in Ziua #somajului
Articolul următorTeodorovici vorbește despre „cadoul otrăvit” oferit de Orban, presei