Primarul din Crevedia va fi exclus din PSD în această săptămână, a anunțat premierul Marcel Ciolacu după tragedia provocată de exploziile în lanț ale cisternelor de GPL.

„Voi propune excluderea primarului din Crevedia în următorul Consiliu Politic Național, de la sfârșitul săptămânii.
Un primar care ”n-a știut” și căruia nu-i pasă de tragedia prin care trece comunitatea care l-a ales nu are ce căuta în PSD!”, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, marți seară, într-un mesaj postat pe Facebook.
 
Reacția premierului Marcel Ciolacu, președintele PSD, vine după ce primarul din Crevedia – Florin Petre a declarat că nu a știut despre stația de GPL care funcționa ilegal în comuna pe care o conduce.
 
 
Doi oameni au murit si alti aproximativ 60 au fost raniti in explozia de sambata seara, 26 august, de la Crevedia. 5 dintre raniti se lupta intre viata si moarte chiar in aceste momente la spitalele din strainanate, unde au fost transferati, starea lor fiind grava. In tot aceste timp, autoritatile locale dau din umeri, paseaza responsabilitatea si incearca sa scape de intrebarile incomode ale presei. O dovedeste chiar primarul din Crevedia, Petre Florin. 
 Pe langa faptul ca nu pare deloc dispus sa comunice pe marginea acestui subiect, nu da impresia ca ar fi impresionat in vreun fel de drama pe care o traiesc locuitorii din comună.
 
În scurta sa declaratie de marti, el a evitat sa se refere la perioada 2016-2020, vorbind evaziv doar despre ce s-a intamplat din 2020 si pana in prezent. 
 
Florin Petre este primar al comunei Crevedia din 2016, fiind la al doilea mandat, ales pe listele PSD.

Dialogul dintre primar și jurnaliști a fost halucinant:

„- Știați că aveți o bombă cu ceas aici, în localitate?

– Știam că a fost închisă 

– Ați făcut verificări?

– Nu este în competența primăriei să facă acest lucru. Și din moment ce nu am primit nici o sesizare.. Nu a venit nimic scris la primărie, cei care au fost afectați sunt vecinii care locuiesc lângă acest GPL. Puteți să-i întrebați dacă vreunul dintre ei au făcut o sesizare sau mi-au adus la cunoștiință.

– Oamenii din zonă susțin că au făcut sesizări la stația GPL

– Dacă nu s-au făcut la primărie, nu s-a știut

– Dumneavoastră știați că funcționează această stație?

– Știam că s-a oprit

– Nu ați mai trecut de trei ani prin fața acelei statii? este la un kilometru de primărie!

– Ok, am mai trecut pe acolo, poate de două ori pe săptămana, nu am văzut nimic, poarta închisă și atât.

– Cum a intrat în posesia acelui teren, a fost vorba despre un schimb de terenuri?

– Nu știu, noi eram la vremea aceea în administrație, nu aveam nici o treabă.

– A fost un schimb de terenuri cu primăria?

– Nu știu

– Cine este responsabil, în opinia dumneavoastră, de acest dezastru?

– Patronul firmei. Atât.

 – Și autoritățile nu?

– Păi ce treabă are, dacă noi am fost înștiințați că s-a oprit acea activitate. Și am văzut cu ochii noștri că ușa este închisă și nu mai circulă nimeni.

– Și toate cisternele acelea care au intrat și ieșit?

– Nu le-am văzut. Eu am văzut parcată o cisternă la poartă din când în când. Mai mult decât atât, avem un băiat care lucrează șofer și am crezut că este a dânsului”

– Când a intrat în posesia acelui teren, patronul respectiv, a avut ca și condiție să nu construiască o clădire pe acel teren?

– Nu știu acest lucru

– Este adevărat că pe acolo trece o conductă de gaze?

– O conductă stradală

– Și este adevărat că nu avea voie să construiască nici o clădire tocmai pentru că trece această conductă?

– Nu știu, s-a depus o cerere de construcție, cu toate avizele luate. Totul este în regulă în legătură cu construcția. Și a fost în regulă până în 2020, până am primit înștiințare că s-a închis activitatea.

 

Articolul precedentKlaus Iohannis, după vizita la Floreasca: “E inacceptabil să dăm din umeri și să mergem mai departe. Nu acuz pe nimeni ACUM, dar aștept explicații”
Articolul următorAdrian Câciu, concluziile vizitei de lucru la Bruxelles: Reformele şi investiţiile finanţate din PNRR trebuie implementate până în august 2026