Portul Constanța, Aeroportul Mihail Kogălniceanu și chiar Portul Galați sunt obiective naționale strategice și căi de comunicație alternative pentru mărfurile ucrainene.
Președintele Camerei Deputaților și al PSD, Marcel Ciolacu, și vicepremierul PSD, Sorin Grindeanu, au revenit la Constanța să verifice stadiul transformării Tomisului în cel mai mare port la Marea Neagră, dar au trecut și pe la Aeroportul Kogălniceanu, pentru care s-a semnat contractul de modernizare cu fonduri europene. În port s-a început reabilitarea unor poduri, iar terminalele de cale ferate au fost în mare parte eliberate de vagoanele CFR Marfă aflate sub sechestrul ANAF. Au rămas 350 de vagoane din cele 700 câte blocau căile feroviare la vizita de acum 2 săptămâni a acelorași demnitari. Din cele 35 de linii de cale ferată, 30 sunt deja eliberate. Sunt lucrări pentru care Guvernul a alocat 200 de milioane de lei din fondul la dispoziția premierului în cursul săptămânii trecute.
Președintele Camerei Deputaților a confirmat vizita în Ucraina pentru săptămâna viitoare și a explicat importanta creșterii capacității de transport a României pentru exporturile Ucrainei, mare parte dintre ele cu destinația în nordul Africii.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentRăzboinicul Zelenski îl detonează pe nuclearul Putin
Articolul următorVIDEO | Guvernul vrea să majoreze pensiile din banii pe gaze. Ministrul Muncii, anunț fără precedent pentru români