Președintele PSD, Marcel Ciolacu, promite stabilizarea prețurilor la energie. Decizia a fost luată la vârful Coaliție și urmează să fie pusă în practică de Guvern. Invitat în emisiunea lui Victor Ciutacu, liderul social democrat  l-a lăudat pe premierul, Nicolae Ciucă, că nu se grăbește să ia decizii înainte de a consulta toate părțile implicate și a atras atenția că Prim-ministrul va avea cuvântul decisiv în privința injumătățirii accizei la carburant. În schimb, la energie s-au luat deciziile finale, pe un preț de 0,8 la consumatorii casnici și 1 leu lpentru IMM-uri la energia electrică, respectiv 0,31 și 0,37,la gaze. Marcel Ciolacu a explicat că acestea sunt plafoane pe care Guvernul ar vrea sa le mențină pentru stabilitatea economică până în 2025, dar este nevoie de ordonanțe de urgență repetate în funcție de bugetele anuale.
“Eu, ca președinte al Camerei Deputaților, am întreg tabloul de greșeli și sunt convins că și Prim-ministrul știe”, a atentionat președintele PSD și a precizat că identificarea vinovaților pentru haosul din piața de energie și evaluarea activității administrative revine premierului.
După ce s-a îngrijit de fisa postului premierului, Marcel Ciolacu a avut grija să tempereze și observațiile critice la adresa guvernării din partea președintelui PNL, Florin Cîțu: “am avut 2 ani de guvernare aproape catastrofale care n-au anticipat nimic din ce se întâmplă în 2022!”. “Această Coaliție va rezista va avea viață doar dacă livrează românilor ceea ce am promis”, a fost atenționarea care l-a avut ca destinatar explicit pe fostul premier, Florin Cîțu, căruia, printre altele, i-a fost reamintit că România a fost singura țară cu PNRR ținut la secret până la aprobarea Comisiei Europene, dar și afacerea Unifarm, rămasă cu vinovați necunoscuți până la această oră.
Președintele PSD a reamintit distincția dintre Coaliție și Guvern și a avertizat că măsurile administrative sunt responsabilitatea Guvernului care trebuie să fie Guvernul României, nu al unui partid sau al altuia, cum s-a întâmplat în precedenta alianță PNL-USR.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentAdrian Năstase a prezentat esența politicii revizioniste a Moscovei, culminate cu războiul de azi dimineață
Articolul următorMarcel Ciolacu: viitorul candidat al PSD la președinție poate fi din afara partidului